Els passatgers que el passat diumenge anaven en autobús de Madrid a Bilbao no oblidaran els minuts d'autèntic terror que van haver de viure quan el conductor del vehicle es va desmaiar de forma sobtada circulant a 120 km/h. Els fets van tenir lloc cap a les deu de la nit a l'autovia A-1, a l'altura de Madrigalejo del Monte, a pocs quilòmetres de la ciutat de Burgos. El xòfer va perdre el coneixement de sobte i el bus va circular durant uns metres a gran velocitat i sense control. Segons han explicat alguns dels passatgers, el vehicle es va desviar cap a l'esquerra i va impactar amb la tanca de la mitjana, posteriorment va anar cap a la dreta i es va emportar per davant diversos senyals de trànsit.

El pànic entre els 35 passatges que hi havia a l'autobús es va començar a estendre. Molt d'ells ja veien la seva vida passar per davant dels ulls, mentre altres trucaven per telèfon a les seves famílies per acomiadar-se. Es desconeixia que li havia passat al conductor i, fins i tot, es pensava que podria haver mort. En aquests moments de màxima tensió, dos dels passatgers van poder reaccionar ràpidament, anar fins a la part davantera per agafar el volant i reduir la velocitat del bus. El conductor es va despertar i, encara atordit, va tornar a accelerar. Els crits dels passatgers van portar-lo a acabar desviant-se cap a una àrea de servei i aturar l'autobús.

Des d'allà, van alertar els serveis d'emergències. Diversos sanitaris es van desplaçar fins al lloc dels fets i van atendre alguns dels passatgers que patien atacs d'ansietat, encara que cap d'ells va resultar ferit físicament. També es va atendre el conductor i se'l va traslladar a un centre hospitalari, però es desconeix els motius que van provocar aquella pèrdua de coneixement sobtada i la recuperació al cap d'uns moments. Un altre autobús de la companyia va anar a buscar els passatgers per seguir amb la ruta, que va acabar amb l'arribada a Bilbao cap a les tres de la matinada. L'empresa d'autobusos ha apartat el conductor fins que no superi una revisió mèdica, però explica que no té accés a la informació mèdica dels seus treballadors. Els passatgers, per la seva banda, reivindiquen saber què li va passar, ja que els hi podia haver costat la vida.