Dos nens han mort i sis han resultat ferits al Canadà després que un autobús s'hagi estavellat contra una escola bressol. Els fets han tingut lloc a la localitat de Laval, a l'àrea metropolitana de Mont-real, cap a dos quarts de nou del matí hora local. La policia canadenca ha detingut el conductor del vehicle, un home de 51 anys, acusat d'un delicte d'homicidi. Les primeres investigacions sobre els fets no descarten que l'encastament hagi estat "de forma intencionada", ja que diversos testimonis han apuntat que el vehicle anava a una velocitat molt elevada i no ha fet cap intent per evitar l'impacte.

S'estavella contra una escola bressol i mata dos nens

Segons han explicat els testimonis, l'autobús anava a uns 40 quilòmetres per hora i no semblava que fos un accident, sinó que havia impactat deliberadament. Posteriorment, el conductor ha sortit cridant sense dir cap paraula concreta. A més, s'ha tret la roba i ha quedat completament despullat, motiu pel qual es contempla que tingui algun problema de salut mental. En el moment de l'accident, els pares estaven portant els fills a l'escola, que té una capacitat per uns 800 alumnes. Alguns dels pares han retingut el conductor fins a l'arribada dels efectius policials. Segons s'ha informat, no consta que tingués antecedents policials.

Fins al lloc dels fets, al final d'un carrer sense sortida, s'hi han activat diverses patrulles de la Policia i nou ambulàncies. S'ha acordonat la zona i s'ha restringit l'accés a l'edifici de l'escola bressol, que ha quedat parcialment derruït. Diversos menors han quedat atrapats sota de l'autobús i han hagut de ser rescatats. Els sis nens ferits han estat traslladats a un centre hospitalari en estat greu, però estan fora de perill i no es tem per la seva vida. Tot i que en el primer moment s'ha parlat d'un autobús de transport escolar, després s'ha confirmat que era un autobús urbà de l'empresa municipal de transport, Société de Transport de Laval (STL), on el conductor portava treballant des de feia deu anys.