Dues parelles d'homes gais van patir ahir dissabte a la nit una pallissa homòfoba a la platja del Somorrostro a Barcelona. Pels voltants de les 22.00 hores, les víctimes estaven amb altres amics xerrant tranquil·lament a la platja quan van irrompre quatre joves "molt violents" amb escopinades, insults de 'maricons de merda' i amenaces. Després van propinar-los cops de puny i les puntades. 

Ingressat greu a la Vall d'Hebron

Els agressors –d'entre 25 i 30 anys- van augmentar la seva hostilitat i van començar a donar cops de puny i puntades de peu a les dues parelles d'homes gais. Una de les víctimes ha patit ferides de gravetat, amb diversos hematomes i una fractura maxil·lar, segons ha avançat el digital Tot Barcelona i ha confirmat a l'ACN el president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez.

Playa Barcelona / Wikipèdia

Playa Barcelona / Pixabay

Segons l'OCH, aquest agredit està ingressat a la Vall d'Hebron i serà intervingut quirúrgicament. L'escena va ser "molt violenta", però cap dels assistents a la platja del Somorrostro es va enfrontar als atacants ni va fer cap gest per ajudar les víctimes, que ja han presentat denúncia davant els Mossos d'Esquadra.

Més agressions homòfobes

L'agressió múltiple homòfoba de la platja del Somorrostro no va ser l'única que es va produir ahir dissabte a Barcelona. Hores abans, un jove gai va denunciar ferides lleus a la mà per una puntada de peu al barri de Gràcia

"Tots els agressors han actuat amb absoluta impunitat i exigim màxima contundència a totes les administracions", ha continuat el president de l'OCH. "Estic absolutament aterrat i enfadat amb aquesta espiral molt perillosa de LGTBIfòbia", ha continuat Rodríguez, que recorda que ja són 75 les incidències homòfobes que s'han produït a Catalunya durant el 2021.