Alberto Sánchez, assegut al banc d'acusats, ha escoltat aquest dimecres el relat de sis agents de la Policia Nacional en la segona sessió del judici per matar, esquarterar i menjar-se part del cos de la seva mare a Madrid. Els agents, que van participar el febrer de 2019 en la detenció de l'acusat, anomenat el 'caníbal de Ventas', han relatat que el jove va confessar sense remordiments com havia esquarterat la seva mare amb una serra i com s'havia menjat les seves restes "cuinades i crues". També va alimentar amb altres restes el seu gos 'Koke'.

Les següents descripcions, tal com s'han relatat durant la vista judicial, poden ferir la sensibilitat del lector.

Restes de carn en tapers i per tota la casa

Els policies han explicat la quantitat de restes humanes que van trobar disperses per tota la casa, alguns en recipients de plàstic i d'altres en procés de ser cuinats o escampats per diferents habitacions. El cap de la víctima era sobre el llit del dormitori principal. Allà també van trobar el cor en un recipient, juntament amb una forquilla.

Detencion canibal Vendes / Policia Nacional

Detencion caníbal Vendes / Policia Nacional

"Tenia sang seca a la comissura dels llavis i restes de carn a les ungles", ha narrat un dels policies sobre l'estat de l'acusat -Alberto-, de 28 anys, durant la seva detenció.

Un dels agents també ha precisat que al lavabo hi havia un ganivet i diverses restes de massa corporal. A la cuina van trobar diversos ossos que semblaven costelles, una membrana que semblava un diafragma i, dins d'una cassola, una bossa de plàstic amb un tros de carn, que segons la forense era una cuixa.

"Sí, la meva mare està aquí dins, morta"

Els fets es van produir el 21 de febrer de 2019, quan Alberto tenia 26 anys. Una amiga de la Soledad -la víctima- va denunciar la seva desaparició al districte de Salamanca a Madrid, després d'un mes sense veure-la i sense contestar al telèfon.

La denunciant va alertar que la desapareguda vivia amb el seu fill i que aquest podria tenir problemes psiquiàtrics. El jove tenia una ordre d'allunyament de la seva mare per maltractaments reiterats. Després de la denúncia, una patrulla es va dirigir al domicili de Soledad, ubicat al número 50 del carrer de Francisco Navacerrada, al barri de Ventas.

Judici|Seny contra el caníbal de Vendes / Europa Press

Judici contra el caníbal de Ventas / Europa Press

Alberto els va obrir la porta. Els agents van preguntar. "Sí, la meva mare està aquí dins, morta," va respondre. La policia va comprovar el terrible homicidi i va ser llavors quan el jove va explicar que havia esquarterat la seva mare i que se l'estava menjant: "El gos i jo ens hem anat menjant a trossets la meva mare", va assegurar.

Mort per asfíxia després d'una discussió

Als policies els va cridar l'atenció l'actitud impassible del noi en narrar durant el seu trasllat a la comissaria d'una forma "tremendament tranquil·la" com havia matat la seva mare, sense mostrar "cap tipus de penediment".

Segons l'escrit provisional del fiscal, l'homicidi es va dur a terme després d'una discussió de l'acusat amb la seva mare. Després d'un enfrontament verbal es va dirigir a ella subjectant-la del coll i per tal d'acabar amb la seva vida el va pressionar fortament amb les seves mans fins a estrangular-la i causar-li la mort per asfíxia.

A continuació l'acusat va traslladar el cadàver fins al dormitori de l'habitatge i el va col·locar sobre el llit "per tal de fer desaparèixer el cos". Per això va procedir al seu esquarterament fent ús d'una serra de fuster i dos ganivets de cuina, recull 20 minuts.

L'acusat va passar quinze dies menjant restes cadavèriques.

Presó i indemnització

L'Alberto, que es troba privat de llibertat per aquests fets des del 23 de febrer de 2019, per delictes d'homicidi i profanació de cadàvers, s'enfronta a 15 anys i 5 mesos de presó. A més se li reclama que indemnitzi en 90.000 euros el seu germà, fill gran de la Soledad.