Una situació de desesperació ha provocat un fet insòlit. Una femella d'os polar s'ha atansat a una zona poblada de la regió russa de Krasnoiarsk per demanar ajuda als humans. L'animal tenia la llengua atrapada en una llauna i li impedia menjar i beure. Segons expliquen mitjans locals, els veïns van alertar en veure com l'animal s'apropava sol·licitant, a la seva manera, ajut.

L'animal buscava menjar a les escombraries

L'os polar, en un intent de defalliment, va decidir apropar-se en una zona poblada perquè els humans l'ajudessin a treure la seva llengua ensangonada d'una llauna de llet condensada. Els habitants van intentar extreure l'envàs, però sense èxit. La principal hipòtesi a la qual han arribat els experts és que l'animal podria haver-se quedat atrapat mentre buscava menjar a les escombraries, una pràctica cada vegada més sovint en aquesta espècie, ja que el canvi climàtic està acabant amb el seu hàbitat.

Els veterinaris van operar d'urgència l'animal

En un primer moment, salvar a l'os polar era molt complicat. Segons ha explicat la cap del Servei Federal de Supervisió de Recursos Naturals, Svetlana Radionova, al diari The Mirror, el mamífer estava a punt de morir i que, en una població com Krasnoiarsk, on només viuen 600 persones, no hi ha recursos per tractar un animal d'aquesta mena. Per sort, l'equip de veterinaris del zoo de Moscou es va desplaçar immediatament per atendre d'urgència l'animal. Un cop arribats, els experts van haver de disparar l'os polar amb un dard tranquil·litzant i, posteriorment, tractar els talls tan profunds que la llauna de ferro havia causat en la llengua del mamífer.

L'animal demana ajuda als humans I Imatge: Twitter @siberian_times

En impedir que pogués ingerir i beure, els veterinaris van trobar l'animal deshidratat i massa prim, tal com ha explicat Mikhail Alshinetsky, membre de l'operació. Afortunadament, els veterinaris asseguren que el pronòstic de l'animal és esperançador i que els principals músculs no es veuen danyats.

S'espera alliberar l'animal un cop estigui recuperat

Actualment, els experts esperen que l'os polar es recuperi de l'anestèsia i pugui recuperar la seva vida normal com més aviat millor. Per fer-ho més fàcil, Svetlana Akulova, directora general, ha explicat que s'han preparat 50 quilograms de peix per alimentar l'animal. Una vegada es trobi sa, se l'alliberarà al seu hàbitat natural, lluny dels humans. Els veterinaris també recorden que és essencial que l'espècie de l'os polar continuï reproduint-se, ja que es troba en perill d'extinció.

Una situació poc habitual en ossos polars

És poc habitual que els ossos polars s'acostin a tan poca distància dels humans. Segons els veterinaris que la van atendre, el que fa aquesta ossa és un acte desesperat perquè la gana no li deixava cap altre remei que interactuar amb els veïns del poble a la recerca d'ajuda.