Qui va matar l'os Cachou? Detenen un agent de medi ambient: les seves declaracions eren contradictòries i era de les poques persones que sabia en tot moment la ubicació exacta de l'animal i sospiten que podria estar involucrat en el seu enverinament.

Maten l'os Cachou en ple confinament

Tot va començar en ple confinament pel coronavirus: el 9 d'abril del 200, van trobar mort l'os Cachou a Les, a la Vall d'Aran. En aquesta zona dels Pirineus, on moltes persones es dediquen a la ramaderia, aquest os els molestava, ja que es menjava alguns animals del ramat de manera puntual.

No obstant això, el Cachou era un os d'espècie protegida i els agents de medi ambient el tenien molt controlat i tenia un GPS que els alertava en tot moment de la seva ubicació exacta. De fet, va ser gràcies a aquest dispositiu que el van aconseguir localitzar mort i, tot i que al principi semblava que havia estat un accident, més tard van descobrir que l'havien matat enverinant-lo.

La investigació de l'os Cachou destapa una trama de cocaïna

A conseqüència dels fets, van detenir sis persones que, presumptament, estaven implicades en la mort del Cachou. A més, la investigació d'aquest cas, va destapar una trama de tràfic de cocaïna a la Vall d'Aran. Per si no fos poc, recentment, han detingut una setena persona: un agent de Medi Ambient del Conselh Generau.

Declaracions contradictòries i indicis de delicte

Per què l'han detingut després de tant de temps? Segons la jutgessa que investiga el cas, les declaracions que va fer al principi eren molt contradictòries i, a més, en ser un agent rural, era de les poques persones que en tot moment sabia la ubicació exacta de l'animal i que es podia moure pel bosc tot i les restriccions que hi havia pel coronavirus.

Investigación Cachou / Mossos d'Esquadra

Detenen una setena persona per la seva implicació en la mort de l'os Cachou a la Vall d'Aran / Mossos d'Esquadra

Quan el detingut ha arribat als jutjats, ha decidit no declarar, la jutgessa li ha agafat el mòbil i altres aparells digitals per investigar-los i, finalment, ha quedat en llibertat amb càrrecs, segons informa TV3

Un investigat està fent de talp

La investigació està en mans dels Mossos d'Esquadra, dels Agents Rurals i del Conselh Generau d'Aran i asseguren que una de les persones que estan sent investigades els estan donant informació exclusiva sobre el cas, que continua obert i s'estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.