Roben 23 cotxes a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) i l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Els Mossos d'Esquadra han detingut a dos homes, de 22 i 42 anys, en relació als furts a l'àmbit metropolità. En aquests moments es troben en llibertat provisional, tot i que un d'ells ha sortit dels jutjats d'instrucció de la segona ciutat de Catalunya amb una ordre d'allunyament de garatges.

Robatoris a garatges de l'àmbit metropolità

Els Mossos d'Esquadra van detenir als dos individus entre els dies 19 i 20 d'octubre després que la matinada del dimecres 19, durant un dispositiu de prevenció de robatoris, van detectar un home "amb diversos objectes amagats que no podia acreditar-ne la procedència". Davant de les sospites, els van confiscar el material sostret, i poc després van constatar que havien robat dos cotxes aparcats en un garatge privat d'Esplugues, per la qual cosa van detenir l'home.

L'endemà de l'arrest, al matí, els agents van detenir un altre home com a sospitós d'"una sèrie de robatoris a vehicles" aparcats en tres garatges d'Esplugues i a l'Hospitalet els últims mesos. Aquest presumpte lladre, a més, comptava amb un historial delictiu previ relacionat amb els furts de cotxes.

Lladre multireincident

La policia catalana havia identificat a través dels enregistraments de les càmeres de seguretat a un dels arrestats, que va resultar ser "multireincident en aquesta tipologia delictiva", segons un comunicat del cos d'aquest dimarts. Els Mossos d'Esquadra el vinculen amb un total de 21 robatoris a vehicles des del març.

A més, els dos detinguts acumulen més de 100 antecedents policials entre tots dos. Ambos van quedar en llibertat provisional després de passar a disposició judicial. No obstant això, per al lladre reincident  el jutjat d'instrucció número 4 de l'Hospitalet de Llobregat va dictar una ordre d'allunyament de tots els garatges públics i privats de Barcelona, Esplugues i l'Hospitalet, on suposadament ha comès la majoria dels delictes pels quals va ser detingut per la policia catalana.