Un cúmul de peces de ferralla va cridar l'atenció de dos lladres, que no es van sentir intimidats pel fet que aquesta pila es trobés a dintre del pàrquing exterior d'Ègara, el Complex Central dels Mossos d'Esquadra. Tampoc els hi va fer por que, entre els gairebé 2.000 agents que treballen a l'edifici, també estiguessin els alts càrrecs de la policia.

Curiosament, ningú va fixar-se en els lladres, els qui van entrar amb una furgoneta blanca. S'ha de dir que es tracta del pàrquing extern d'Ègara que no compta amb cap control d'accés, tot i que només poden aparcar els cotxes particulars dels policies. Així, els dos homes van omplir el maleter de la furgoneta amb tota mena de ferralla, des de tubs d'escapament fins a peces de cotxes patrulla. A sobre ho van fer al voltant de les 12 hores, a plena llum del dia.

Captura15
El pàrquing es troba a l'exterior del Complex Central d'Ègara.

Els lladres havien de pensar que era el seu dia de sort. Just quan es disposaven a marxar, però, uns agents de la patrulla canina els van detenir. Als policies els havia semblat estrany veure una furgoneta blanca al pàrquing, i van apropar-se per preguntar qui eren i què feien. Quan van obrir el maleter es van trobar totes les peces robades, que van identificar fàcilment com procedents del pàrquing, ja que els veien cada dia.

Denunciats per apropiació indeguda

Els lladres no van ser detinguts, com s'hauria d'esperar. Van poder marxar només amb una denúncia d'apropiació indeguda i un atestat contra ells. Ni tan sols se'ls va requisar la furgoneta. La major part de la ferralla havia estat probablement robada amb anterioritat i recuperada pels mossos, ja que s'entremesclaven peces de cotxes policials amb d'altres procedents de vehicles privats sinistrats.

850bf8de 378c 40ac 9fbe 0ecf341c1f90
Part de la ferralla que pretenien endur-se els lladres.