La Casa Reial marroquina ha confirmat aquesta nit que els socorristes han aconseguit treure del pou el cos sense vida del Rayan. El Rayan, de cinc anys, va caure dimarts passat en un pou estret de 32 metres de profunditat a la localitat del nord d'Ighran.

La feina dels equips de rescat

El responsable del comitè de seguiment i vigilància de l'operació, Abdelhadi Tamrani, ha dit aquest matí que els socorristes treballen amb "la gran esperança" de salvar-lo. Tamrani va detallar que els equips de rescat van topar abans amb una roca que va alentir durant tres hores l'operació, i una vegada superada han reprès les tasques de perforació.

Ratllen pou EFE (2)

Rescat de Rayan / EFE

Per rescatar-lo, els efectius marroquins van excavar primer en vertical en paral·lel al pou i ara ho fan en horitzontal, en una operació delicada en la qual s'utilitza petit material a causa de la naturalesa fràgil de la terra a la zona per evitar fissures o ensorraments. Al lloc s'ha desplaçat un helicòpter de la Gendarmeria Real per traslladar el petit si fos necessari, així com una ambulància equipada amb material per a reanimació.

Les xarxes socials al Marroc i a diversos països del món àrab es van bolcar des de dimarts passat en expressar la seva solidaritat als pares del petit. Molts internautes van canviar les seves fotos de perfil per la del Rayan.

La mare del Rayan està molt atenta a les novetats

Molts dels veïns que resideixen a prop de la zona en la qual està ubicada el pou s'apropen durant diverses hores per veure com continuen avançant les tasques de rescat. També mostren la seva admiració i animen el personal que està intentant treure el Rayan del pou.

Tots estan pendents del Rayan, el nen encara és amb vida tot i que està havent de patir unes condicions extremes. Està ferit i feble, també han pogut comprovar que la seva respiració està agitada. Tot i això, es mou i ha obert els ulls en diverses ocasions.

Una de les persones que passa moltes hores juntament amb el personal de rescat és la mare del Rayan. La senyora està al costat del monitor en el qual es pot veure els moviments del petit, atenta a tot el que pugui passar amb la vida del seu fill.

Va parlar amb diversos mitjans locals i va aprofitar per demanar les pregàries del poble marroquí per ajudar que el personal de rescat aconsegueixi treure el seu fill del pou de més de 30 metres en el qual va caure.

Actualització

Rayan ha estat rescatat

Finalment, han aconseguit treure Rayan del pou. L'equip de rescat ha sortit amb ell i l'han portat a l'ambulància que ha abandonat el lloc entre els aplaudiments de les persones que han anat a animar els operaris.

Encara no se sap l'estat del menor, però els mitjans locals afirmen que l'operació ha estat tot un èxit.