La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa criminal a Fuengirola, Màlaga, dedicada a l’exportació de grans quantitats d'haixix i marihuana a França. Per poder transportar la droga, l’amagaven a l’interior de pa congelat i l’enviaven en camions frigorífics. En la denominada com ‘Operació Mollete’, s’han detingut tres persones, dues de les quals han entrat a presó. Estan acusats d’un presumpte delicte de tràfic de drogues i un altre de pertinença a organització criminal.

Amagaven la droga dins de pa congelat per poder travessar la frontera sense aixecar sospites

La investigació policial va començar el passat mes de juny quan es va tenir coneixement d’un possible grup de persones, residents a la costa malaguenya, que estarien enviant substàncies estupefaents a França. El Grup de Crim Organitzat de la Comissaria de Fuengirola va descobrir que com a tapadora utilitzaven una empresa dedicada al sector de la logística frigorífica i simulaven tasques de comerç internacional legal.

En realitat, però, feien servir els camions frigorífics per enviar grans quantitats d'haixix i marihuana fins a França. Per a poder passar sense dificultats pels controls duaners i que els gossos ensinistrats en detecció de drogues no la trobessin, la camuflaven entre la mercaderia congelada. Concretament, l’amagaven a l’interior de barretes de pa congelat que col·locaven en caixes precintades.

En el marc de l’operació ‘Mollete’, que ha rebut el nom per on guardaven la droga, es va poder interceptar dos enviaments a la província d’Almeria. Es van intervenir 521 quilos d'haixix i 32,9 quilos de marihuana en cabdells, a més de tres telèfons mòbils i documentació d’interès per la investigació. També es van detenir tres persones a Màlaga, dos dels quals van entrar a presó i un va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció número 9 de Màlaga.