La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia de Romania, ha investigat una parella resident a la província de Granada per un presumpte delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Es tracta d’un home de 36 anys i nacionalitat espanyola i una dona de 37 anys i nacionalitat romanesa que enviaven la droga als familiars que ella tenia al seu país a través d’enviaments per correu ordinari.

La investigació va començar quan el servei antidroga de la Policia de Romania va descobrir a una empresa de transports de Craiova que hi havia dos paquets plens de drogues provinents de Granada. Concretament, els sobres contenien 26 grams d'haixix, 124 grams de marihuana i dos grams de cocaïna. Ràpidament, els policies romanesos van demanar col·laboració internacional per descobrir qui havia enviat aquelles drogues al seu país.

Una parella enviava drogues als seus familiars a Romania a través d’una carta

La Fiscalia General de l’Estat va iniciar un expedient de cooperació jurídica internacional i la Fiscalia Provincial de Granada va ordenar a la Guàrdia Civil que obrís una investigació per descobrir qui havia enviat aquelles cartes plenes d'haixix, marihuana i cocaïna. La Unitat Adscrita de la Policia Judicial va aconseguir localitzar i identificar els presumptes autors dels enviaments, una parella que residia al municipi de Fuente Vaqueros, a la província de Granada.

Els dos investigats són un home de 36 anys i nacionalitat espanyola i una dona de 37 anys i nacionalitat romanesa. Els investigadors van poder comprovar, gràcies a la col·laboració amb la Policia de Romania, que la dona investigada tenia una relació de parentiu amb la persona a qui estaven destinats els dos paquets que es van poder interceptar, segons han informat des del cos armat. Ara investiguen si era la primera vegada que feien aquests enviaments postals o ja n'havien fet amb anterioritat.