A vegades un mal partit pot acabar amb la teva carrera. Això és el que sembla que li ha passat a David Cañas, exfutbolista que va jugar al Girona i d'altres clubs com el Sevilla, segons ha avançat Europa Sur, quan va ser detingut com un de les "persones amb poder" (tot i que no era un dels capos) d'un grup criminal que es dedicava al narcotràfic entre Llatinoamèrica i Espanya. La Guàrdia Civil ha desmantellat el clan on han estat arrestades 14 persones, nou homes i cinc dones, entre les que es troba l'estrella del futbol de Primera i Segona Divisió. L'operació marcaje, en honor a Cañas per utilitzar el símil esportiu, va iniciar-se al febrer d'aquest any i va acabar enxampant 14 dels membres a Madrid, Ciutat Reial, Cadis i Sevilla. A més d'intervenir gairebé 10 kilograms de cocaïna.

Cañas viatjava freqüentment al sud d'Amèrica per drogues i diners

L'exfutbolista, presumptament, amb altres integrants del clan criminal viatjaven amb freqüència a Sudamèrica, concretament a Colòmbia i la República Dominicana, on organitzaven els corresponents enviaments de drogues cap a Espanya. A més, sembla que alguns membres de l'organització van traslladar-se a Madrid per fugir d'altres distribuïdors amb els que mantenien una forta enemistat. I, així, van posicionar-se entre els principals proveïdors de distribució de droga. Cal recordar que, precisament, l'aeroport de Madrid-Barajas és la pista amb més vols directes amb les ciutats llatinoamericanes de tot l'estat espanyol, fet que afavoreix, en el cas d'aconseguir traspassar tots els controls, la introducció de substàncies estupefaents procedents d'aquests països a Espanya.

A més, durant els registres que va realitzar la Guàrdia Civil, van incautar gairebé un kilo d'anfetamina, més de mig kilo d'heroïna i al voltant de 250.000 euros en efectiu. També s'han trobat els vehicles que utilitzaven pel transport de drogues i diners, que fins i tot els retolaven com si fossin una marca comercial. Segons han apuntat des de la policia, els membres de la xarxa de narcotràfic prenien moltes mesures de seguretat, especialment durant els trasllats que amagaven en dobles fons de les furgonetes i cotxes que realitzaven al seu taller de Tomares (Sevilla). 

Un cop que es van identificar a tots els membres de l'organització i la funció que exercia cadascun d'ells, es va sol·licitar al Jutjat d'Instrucció número 9 de Sevilla 12 entrades i registres a les províncies de Madrid, Ciutat Reial, Cadis i Sevilla. En els escorcolls van participar uns 200 agents de la Guàrdia Civil, que van detenir als 14 sospitosos. Entre d'ells, en David Cañas que tot i no estar considerat com un dels capos d'aquesta trama criminal de drogues i diners hispanoamericana, pel que sembla si hauria jugat un paper important.