Ángel Bejarano ha denunciat penalment i a xarxes socials com la Guàrdia Civil va reduir el seu fill, en Carlos, de 37 anys, fins a la mort a Mairena de Lajarafe (Sevilla). L'actuació policial va fer-se per part de dos agents a les portes de casa seva el passat 12 de setembre. Pel que sembla, l'home va presentar-se al domicili molt alterat per la qual cosa van trucar a la benemèrita, però durant la brutal reducció dels policies, com es pot veure al vídeo, va patir una parada cardiorespiratòria. La "desproporcionada" actuació dels guàrdies civils, com ho ha definit el pare, va provocar l'asfixia del jove i el seu posterior decés. 

Denúncia a xarxes socials i a la justicia, després de veure morir el seu fill a les portes de casa

"Vam demanar ajuda a la Guàrdia Civil i el que han fet es matar al nostre fill", ha explicat l'Ángel a La Vanguardia. Segons aquestes mateixes declaracions, en Carlos tenia problemes amb el consum de drogues i de vegades, com aquell mateix dia, es mostrava agressiu. El pare ha relatat com van treure les porres extensibles i van "carregar" contra ell, fins que va quedar al terra. Un dels agents el reduïa pels braços i l'altre l'agafava del coll, la qual cosa va provocar l'asfixia i la posterior mort encefàlica per falta d'oxigen. De fet, aquest va ser l'estat en que va arribar a la uci de l'hospital San Juan de Dios de Bormujos (Sevilla), on va ser traslladat després que els policies, en adonar-se'n que no es movia ni respirava, van internar-lo reanimar. 

L'Ángel ha assegurat que li van fer la reanimació amb els braços encara a l'esquena, una ajuda que "no serveix per res". Pel que sembla, l'ambulància va trigar en arribar i a més van haver d'esperar un segon vehicle perquè no estava medicalitzada. Una sèrie d'infortunis que va acabar derivant en una mort cerebral al centre sanitari al que va ser traslladat i que, poc després, va ser desconnectat de les màquines que el mantenien amb vida el passat 19 de setembre. Ara, els pares, l'Àngel i l'Ana María, han interposat una denúncia davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia número 2 de Sevilla, com a testimonis dels fets.

L'advocat de la família, en Luis Romero, va formalitzar el 28 d'octubre l'acusació d'homicidi imprudent contra els dos agents que aquell dia van arraconar i presumptament van asfixiar en Carlos, segons ha explicat a diferents mitjans nacionals. El pare, a més de presenciar la brutal i tràgica reducció policial, la qual va enregistrar amb el telèfon mòbil ell mateix, porta més d'un mes esperant l'autòpsia del seu fill. Des del jutjat li diuen que "no la tenen" i, després d'obrir-se un compte a xarxes socials com a última opció de denúncia pública es pregunta: "què m'oculten?". L'Àngel espera que amb la difusió del vídeo i la causa oberta judicialment aquestes imatges no es tornin a repetir i ha demanat que "facin neteja als cossos de seguretat". La Guàrdia Civil no s'ha pronunciat al respecte, pel moment, al estar el cas judicialitzat.