Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera han explotat aquest matí una important operació contra el tràfic de droga que acabat amb divuit detinguts, de diverses nacionalitats, i la confiscació de 400 grams de cocaïna i 50.000 euros en efectiu. Les entrades i escorcolls s’han fet des de primera hora del matí en diversos punts de les comarques de Girona com Empuriabrava, Roses, Salt i Castelló d’Empúries.

La investigació, liderada per l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d’Esquadra de la regió de Girona i la Brigada de Policia Judicial de Catalunya de la Guàrdia Civil, batejada com ‘cas Osiris’, feia mesos que estava en marxa i fonts de la policia, que han evitat donar més detalls, asseguren que és “important” i “rellevant” en la guerra contra el tràfic de drogues en aquesta zona del nord del país. 

Els Mossos d’Esquadra han fet set dels detinguts i els altres els han fet el servei de Vigilància Duanera, set més, i la Guàrdia Civil, que ha arrestat quatre persones. En les entrades s’han pogut trobar també utensilis de tall i manipulació de cocaïna.

Més de vint embarcacions intervingudes

El que sobta del balanç d’aquesta investigació és la confiscació per part de la policia, i sota la tutela del jutge que està portant l’operatiu d’aquest matí, de més de vint embarcacions. També s’han intervingut tres motos d’aigua, cinc vehicles i una motocicleta dels membres de la banda desarticulada. El jutge també ha ordenat la intervenció dels comptes corrents de les persones arrestades. Fonts al corrent de la investigació no descarten que es facin més entrades i escorcolls i que es puguin detenir a més persones durant les hores que venen, també relacionades amb els narcotraficants detinguts aquest matí. Els detinguts que s'han fet fins ara són de diverses nacionalitats. Tot i això, oficialment la policia catalana i la Guàrdia Civil no han volgut donar més detalls del dispositiu, que es troba sota secret de sumari.

Lladres molt violents detinguts a la Mina

Just aquest mateix dimarts els Mossos d'Esquadra han desplegat 200 agents per detenir nou persones molt violentes relacionades amb un segrest que es va registrar el passat mes de juliol a Lliçà del Vallès. S'han fet escorcolls a Llinars mateix i també a Badalona, Hospitalet de Llobregat, al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, Argentona i a Mataró.