Cada dia els Mossos d’Esquadra fan intervencions on es desmantellen plantacions de marihuana per tot el país. Les d’interior no s’aturen en tot l’any i ara, amb el bon temps, començaran també a aflorar plantacions d’exterior, sobretot, a la zona de les comarques Central, al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Aquest matí, des de les sis, desenes d’agents dels Mossos d’Esquadra, sota la batuta de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) i amb unitats d'intervenció, han iniciat una batuda antidroga al Baix Llobregat.

Organització internacional de tràfic de marihuana

L’objectiu és una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana a escala internacional, segons han explicat fonts de la policia catalana. Des de primera hora s’han fet un total de deu entrades i escorcolls en diversos pisos i naus de Martorell. Un dels escorcolls s'ha fet al carrer de Sant Genís de Rocafort, en aquest municipi del Baix Llobregat. S’esperen diversos detinguts, la majoria, de nacionalitat marroquina. Els detinguts, que arribaran a una desena, conreaven marihuana en diverses naus, on també tenien la llum punxada, i després canalitzaven tota la venda, amb distribuïdors i també ells directament, per tot Europa.

A més de Martorell s'han fet també entrades i escorcolls a Sant Andreu de la Barca, Sant Just Desvern, Olesa de Bonesvalls, Corbera, Torrelles de Foix, Castellví de Rosanes i Vallirana. Els Mossos han regirat pisos i també han accedit a les plantacions que la xarxa criminal, presumptament, tenia en marxa en aquesta zona de l'àrea metropolitana.

Més detinguts per marihuana a Lleida

El dispositiu que els Mossos d'Esquadra van fer aquest dimarts contra el tràfic de marihuana a les comarques de Ponent ha finalitzat amb vint detinguts, dinou homes i una dona, la majoria de nacionalitat albanesa, però també de Romania i d'Espanya que formaven part d'un grup criminal.

Els agents van entrar en una quinzena de locals, en concret a vuit magatzems i set domicilis de Lleida ciutat, i d'altres municipis del Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell, on van intervenir 12 quilos de cabdells embossats amb bosses d'un quilo i 3.775 plantes de marihuana. La majoria dels locals tenien la llum punxada. Els detinguts passaran a disposició judicial dijous o divendres.