Els Mossos d’Esquadra han llençat des de primera hora d’aquest matí una nova operació antidroga a la zona de Sant Martí, a Barcelona. S’estan fent quatre escorcolls a la ciutat que s’emmarquen, segons ha pogut saber ElCaso.cat, en la segona part del cas Dalton, una investigació conjunta de les Unitats d’Investigació del mateix districte de Sant Martí i també de la comissaria de Sant Adrià de Besòs. 

Si bé les quatre entrades que s’estan fent, i on es preveuen fer diversos detinguts, estan ubicades en pisos del districte de Sant Martí, com a la rambla de Prim, també hi ha fora de la capital. L’objectiu és desmantellar una banda que es dedica al tràfic de drogues, sobretot marihuana, i fonts de la policia catalana han explicat que és la segona part del cas Dalton que es va explotar la setmana passada. La investigació ha estat tutelada pel jutjat d’Instrucció número 10 de Barcelona, igual que la primera part d’aquest cas.

Dos germans van ser arrestats: sospitosos de ser els líders de la banda

El passat 29 de març els Mossos d’Esquadra van fer la primera part d’aquest cas, que porta el nom de Dalton, com els dolents germans de Lucky Luke, pels germans que van ser arrestats, que els Mossos creuen que són els principals líders d’aquesta banda, que, de manera violenta, volien imposar el seu ordre i els seus negocis al barri de la Mina de Barcelona.

Van fer 15 detencions i 19 escorcolls a la zona del Besòs

En total, van detenir 15 persones i van fer 19 escorcolls a la zona del Besòs, entre Barcelona i Sant Adrià. En total, van desmantellar tres plantacions de marihuana i van intervenir altres substàncies. L'operatiu va estar format per 350 efectius entre investigadors, antiavalots, l'helicòpter, la unitat canina i agents de Seguretat Ciutadana.