Els lladres de rellotges no s’aturen. Els Mossos d’Esquadra han detingut a Ciutat Vella, al carrer de l'Hospital, aquest dilluns a la nit, sis homes que van participar en l’intent de robatori d’un rellotge valorat en 40.000 euros a un turista nord-americà quan intentava accedir a un apartament turístic en aquest cèntric districte de la ciutat. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, el turista i la seva parella estaven accedint a l’allotjament quan un grup de tres persones, joves i magrebins, van assaltar-lo a ell, agafant-lo pel braç i per l’esquena per intentar-li arrencar el rellotge que portava. La ràpida actuació d’agents del paisà dels Mossos d’Esquadra, del grup de fures de Ciutat Vella, ho van poder evitar i van frustrar el robatori

Feia estona que els agents encoberts anaven rere dels lladres, que havien detectat pel centre i que estaven segurs que estaven preparant-se per atacar a alguna víctima. I l’ull clínic d’aquests especialistes de la policia catalana no va fallar. En el moment que es van abraonar sobre el turista, van caçar-los. I no només van poder detenir els tres lladres responsables materials de l’assalt. 

Tot i tractar-se d’una temptativa, els agents també van detenir tres persones més, de la mateixa nacionalitat, per la seva implicació en l’assalt al turista. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, es va detenir un home que estava fent tasques de vigilància i suport al grup executor i també dues persones més que estaven en una terrassa d’un bar des d’on tenien visual amb els turistes. Van ser aquests tres els que van alertar als lladres de la imminent actuació dels agents de paisà. 

Els sis detinguts, d’entre 19 i 30 anys, formen part d’un grup organitzat que es dedica al robatori de rellotges al centre de la ciutat de Barcelona. Durant el seguiment que es feia als lladres, els agents de paisà ja van detectar que rebien ordres per mobilitzar-se per la zona del Raval per l’alerta d’un possible objectiu, el turista, que portava un rellotge d’alt valor. Per sort, el turista americà no va perdre el rellotge i els Mossos van poder detenir els sis lladres. 

Un nou robatori frustrat

Més robatoris. Dimarts al migdia, al carrer de Roger de Llúria, a l'Eixample, es va detenir un lladre, també jove, del mateix origen i també amb antecedents, que va assaltar un home gran per robar-li un rellotge de 90.000 euros. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, dos lladres que anaven amb patinet van seguir la víctima fins que li van donar un cop i es van abraonar sobre ell per intentar robar-li el rellotge. Per sort, però, tampoc ho van aconseguir i un grup de ciutadans, entre ells el fill de la víctima, van poder retenir a un dels lladres fins a l'arribada de la policia. El segon es va poder escapar. El ciutadà va poder recuperar el rellotge.

El lladre de les vambes d'or

I segueix. Aquest dimarts a la tarda agents de paisà de grup de fures de Ciutat Vella van detenir un lladre de 20 anys, també magrebí, que va robar un rellotge de la marca Hublot de 40.000 euros a un turista que estaven en una terrassa del Raval. Els agents, que es coneixen a tots els lladres del districte, i més aquests joves que han convertit el robatori de rellotges en el seu modus vivendi, amb les càmeres de seguretat de l'establiment van poder saber qui era. Es més, feia poca estona l'havien identificat. A més, portava unes vambes, van veure els agents, que estaven valorades amb més de 500 euros.

Els agents van iniciar una recerca per la zona i el van poder localitzar i detenir. Tot i que portava les mateixes bambes, s'havia canviat de roba i els policies ja no van trobar-li el rellotge que, presumptament, havia robat feia poca estona. Va ser arrestat al carrer dels Metges.

Acció eficaç dels policies antirellotgers

Aquests tres casos i vuit detinguts demostren que els robatoris de rellotges a la ciutat de Barcelona continua sent una de les modalitats delictives que triomfa i que els lladres practiquen amb normalitat. Els tres mateixos casos, però, posen en relleu que la ràpida actuació dels agents de paisà desplegats a la capital de Catalunya per fer-hi front, també permet, si més no, detenir els lladres. Les dades, però, també demostren que els antisocials que són detinguts acumulen desenes d'antecedents i que tot i ser arrestats, al cap de pocs dies o hores tornen al carrer.