Els veïns dels municipis de Sarral i de Vimbodí i Poblet, a la Conca de Barberà, estan més que preocupats. A finals de la setmana passada, en concret entre els dies 8 i 10 de novembre, un grup de lladres va assaltar diverses cases d'aquestes localitats, regirant totes les habitacions a la cerca de joies i diners en efectiu. El denominador comú d'aquests immobles, nou en total, és que són cases amb jardí, rodejades de murs, però amb finestres molt a prop del terra que facilita l'accés als delinqüents. Els Mossos d'Esquadra tenen una investigació en curs per localitzar aquesta banda, i han reforçat el dispositiu de seguretat per tota la comarca. 

Vigilaven els propietaris durant dies 

Per la naturalesa dels robatoris, tots comesos entre les sis de la tarda i les deu del vespre, els investigadors creuen que els lladres seleccionaven per endavant les víctimes, a les quals sotmetien a una vigilància exhaustiva durant dies per poder assegurar-se una franja horària durant la qual estarien absents. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, sis dels immobles assaltats són de Sarral, mentre els tres restants pertanyen al terme municipal de Vimbodí i Poblet, a només 20 quilòmetres de distància. 

En tots els casos, a més, els lladres actuaven de la mateixa manera: escalaven els murs i les tanques dels jardins per, seguidament, trobar una finestra a la primera planta que forçaven i trencaven per poder entrar a l'interior. Un cop dins, buscaven de manera minuciosa qualsevol objecte de valor que poguessin trobar, centrant-se sobretot en joies de qualitat i diners en efectiu, i deixaven totes les habitacions cap per avall abans de marxar amb el botí. 

Robatoris exprés

Els lladres van dedicar una tarda als robatoris de Sarral, i van desplaçar-se dos dies més tard a Vimbodí on hi van passar una altra. La rapidesa amb la qual efectuaven els assalts ha sorprès els investigadors, ja que en la majoria dels casos no passaven ni una hora en cada casa. Durant el cap de setmana s'han intensificat els controls a les carreteres d'entrada i sortida dels dos municipis, i els agents treballen sense descans per poder localitzar, identificar i detenir els membres d'aquest grup de delinqüents.