Omar S., un jove de 29 anys de nacionalitat mexicana que fa menys de cinc anys que és a Espanya, haurà d’ingressar a la presó durant quatre anys i quatre mesos després de ser condemnat, per un acord entre la seva defensa i la fiscalia, per un delicte de xantatge i de revelació de secrets. L’any 2020 va orquestrar un pla per gravar, en un hotel de les Corts de Barcelona, les relacions sexuals, consentides i a canvi de diners, que va mantenir amb un home casat de la ciutat. Els fets es remunten al dia 23 de setembre de 2020. Al cap de dos dies, ell mateix va posar-se en contacte amb l’home que havia enregistrat a les imatges, amb qui anteriorment ja havia mantingut relacions sexuals a canvi de diners, i va iniciar un xantatge que va anar pujant de to. 

En un primer moment, van ser missatges al mòbil en els quals demanava diners a canvi de no esbombar les imatges que de manera il·lícita, i sense el coneixement de la víctima, Omar S. havia gravat. Li demanava diners per pagar la matrícula d’un curs de direcció que ascendia a un total de, gairebé, 7.000 euros. “Solo necesito un poco de apoyo para poder continuar mis estudios”, deia un dels primers missatges, on demanava diners a la víctima. L’acusat va donar una hora a l’home per cobrar els diners que li demanava per evitar filtrar el vídeo de les relacions sexuals a l’hotel. “De lo contrario tendré que seguir presionando de otras maneras que no serán bonitas realmente”, seguia l’amenaça que via mòbil enviava a la víctima.

Com que no va sortir-se amb la seva, va aguditzar les pressions i el dia 1 d’octubre de 2020 va presentar-se a casa de la víctima i va deixar una nota, que va recollir la dona. Hi havia el seu telèfon mòbil i la dona hi va trucar en dues ocasions, sense obtenir resposta. Finalment, però, l’acusat li va enviar un missatge per WhatsApp. “Hola, qué tal, me apena mucho hacer esto, pero sabes con quién pasa el tiempo tu esposo?”. Li va dir a la dona que el seu marit tenia trobades sexuals a canvi de diners amb ell i li va enviar una fotografia mantenint-hi relacions sexuals. I va assegurar que hi havia un vídeo llarg on es veia l’acusat i també la víctima, al llit d’un hotel. “Sería fatídico que las personas que conviven con ustedes, vecinos, seres queridos, los vieran, pienso que para usted seria totalmente desagradable que fuera de esta manera”, va assegurar en un nou missatge. Omar S. va tornar-se a posar en contacte amb la víctima i va seguir fent-li xantatge amb la difusió de les imatges. “Yo no me ignoraría si fuera tú”.

Acord per a quatre anys i quatre mesos de presó

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de les Corts van poder arribar sense problemes fins a l’home que havia fet les amenaces i van obrir diligències judicials que avui, 7 de novembre, han acabat a la secció tercera de l’Audiència de Barcelona, on s’havia de celebrar el judici contra Omar S. per un delicte de xantatge i per un delicte de descobriment de secrets amb objectiu lucratiu. Abans de l’inici del judici oral, la defensa i la fiscalia han arribat a un acord de conformitat i s’ha decidit rebaixar la petició de pena, que estava prevista en vuit anys —dos i sis, pels dos delictes respectius— i ha quedat només quatre anys i quatre mesos. 

Ja a la sala Omar S. ha acceptat els fets i ara haurà d’ingressar a presó després de la sentència dictada, després de l’acord, pel tribunal. Aquest acord ha evitat un judici i que l’acusat hagi hagut de tornar a donar detalls dels fets davant de la víctima, l’home, i la seva dona, els dos de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona. Avui no ha calgut ni que es veiessin les cares a la sala, on no han necessitat entrar. Ell, a preguntes del president del tribunal, ha acceptat els fets i ha assegurat que ni ho podia negar ni dir res més. L’advocat del condemnat, del torn d'ofici, ha avançat que demanarà la suspensió d’ingrés a presó i, alhora, demanarà l’indult.