Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de les Corts van detenir el passat 11 de maig un jove de 24 anys per haver amenaçat la seva cunyada i el seu germà de difondre unes imatges de contingut sexual que havia robat del mòbil d’una de les víctimes. L’arrestat va crear un compte anònim en una xarxa social per posar-se en contacte amb ells i exigir una elevada quantitat de diners, però els agents el van poder identificar després d’adonar-se que l’usuari que feia servir era el mateix que utilitzava habitualment quan jugava en línia.

Els xantatges van començar el passat 24 de març, quan la cunyada del detingut va rebre un missatge d’un usuari anònim a través d’una xarxa social. El contingut estava redactat en anglès, i aquesta persona li reclamava el pagament d’una considerable quantitat de diners si volia evitar que certes imatges seves, de caràcter sexual, acabessin difoses entre els seus familiars i amics. La noia va fer cas omís de les amenaces i va bloquejar l’usuari, pensant que es tractava d’un intent d’estafa electrònica.

No obstant això, dies després va rebre un nou missatge des d'un altre compte, amb les mateixes amenaces i exigències. En aquest cas, hi havia un enllaç que incloïa el número de DNI de la víctima com a part de l'adreça. Això la va inquietar molt, i va acabar accedint a la pàgina. Allí va descobrir una sèrie de vídeos i imatges de caràcter íntim que havia gravat amb la seva parella i a les quals, a priori, ningú hi tenia accés.

Algunes de les imatges es van gravar quan la noia era menor d’edat

La jove i el seu nòvio van acudir als Mossos d’Esquadra i van denunciar els fets. Els agents van esbrinar que la noia encara era menor d’edat quan van gravar-se algunes de les imatges. Els investigadors es van fixar en el nom d’usuari del perfil que havia enviat l’últim missatge, i van fer una recerca a les xarxes. D’aquesta manera van descobrir que aquest usuari era el mateix que el sobrenom que el germà del nòvio feia servir quan jugava online.

A partir d’aquí van centrar-se en l’entorn familiar de les víctimes, i van comprovar que la parella de la noia tenia una relació molt dolenta amb el seu germà, i que va ser aquest qui havia accedit al telèfon mòbil del nòvio, va agafar les imatges i va decidir fer un xantatge econòmic a les víctimes. Amb aquestes informacions, els investigadors van sol·licitar una ordre d’entrada i registre al domicili del sospitós, on van trobar el telèfon mòbil que contenia les imatges. El jove va ser arrestat acusat d’un delicte de descobriment i revelació de secrets, una infracció per la qual ja havia estat denunciat l’any 2018. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.