Indignació al barri de l'Havana de Mataró. Dues persones van ser detingudes per intentar ocupar una casa el passat diumenge i només dos dies després, quan el jutge va decidir deixar-los en llibertat, van intentar ocupar el mateix habitatge. Va ser la mobilització veïnal la que va impedir que finalment els okupes accedissin a l’interior de l’immoble en les dues ocasions. Es tracta d’una casa que una família utilitza com a segona residència.

Uns okupes intenten entrar a una casa on ja els havien detingut dos dies abans

Els dos okupes van ser detinguts la matinada de diumenge quan intentaven accedir a una casa del barri de l'Havana de Mataró que estava buida perquè era la segona residència d’una família. Un veí que va sentir els sorolls que feien els delinqüents va alertar la Policia Local. Els agents que es van desplaçar fins al lloc van trobar dos homes a l’interior de l’habitatge i els van detenir acusats d’un delicte de violació de domicili.

Després de passar a disposició judicial, el jutge va deixar les dues persones en llibertat. Pocs minuts més tard, quatre homes i una dona van intentar tornar a ocupar el mateix habitatge enderrocant la porta a cops. Entre aquests okupes hi havia les dues persones que just acabaven de ser alliberades. De nou la mobilització veïnal va impedir que els delinqüents poguessin accedir a l’interior. Un veí que ho va veure es va apropar a ells i s’hi va encarar. Els okupes el van amenaçar, però finalment van acabar marxant.

Les ocupacions, un dels principals problemes a Mataró

L’intent d’ocupació d’aquesta casa al barri de l'Havana no és un cas aïllat al municipi. Les ocupacions d'habitatges i locals comercials s’han tornat en un dels principals problemes d’inseguretat que té Mataró. Sense anar més lluny, fa unes setmanes un noi de 18 anys va obrir al cap a un home perquè li va recriminar que ocupés un local a l’avinguda Maresme, a tocar de la plaça del Gas. El jove ha estat deixat en llibertat a l’espera de la celebració del judici.