La Policia Nacional espanyola ha enviat cap al Marroc dos lladres amb desenes d’antecedents que s’havien fet forts en una casa ocupada a Palafrugell, al Baix Empordà. Els veïns n’estaven farts i van avisar la Policia Nacional, qui té competència en temes d’estrangeria, que van començar a moure fils per aclarir qui eren les persones que generaven aquesta inseguretat al municipi. Recollint informació dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals van veure que els ocupes, que no tenien els seus permisos de residència ni d’estada en vigor, eren els autors de robatoris i disturbis a la zona.  

Els especialistes en la guerra contra la immigració il·legal de la Policia Nacional van confirmar que els dos joves no tenien papers i estaven essent investigats judicialment per diferents delictes contra el patrimoni. De fet, acumulaven més de vint detencions per robatoris amb violència i intimidació receptació i robatori amb força que havien fet en diferents punts de Catalunya.

Més enllà de la tasca d’investigació que s’estava fent per poder-los involucrar en els robatoris, la Policia Nacional espanyola va iniciar les gestions per tramitar l'expulsió preferent dels dos homes al Marroc. Es tracta d’un tràmit administratiu que no ha d’aprovar cap jutge. És el govern espanyol el que ho ha de proposar i acceptar, de manera coordinada amb el país receptor, en aquest cas, el Marroc

Expulsats al Marroc per via preferent

Quan la Policia Nacional va tenir llum verda per tal d’expulsar els dos joves d’Espanya, en un operatiu conjunt amb la Policia Local de Palafrugell, els van anar a buscar a la casa ocupada i van ser arrestats. Després, els van ingressar al Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona fins que acabés la tramitació del procés d'expulsió.

Ara ja s’ha acabat tot el procediment i els dos joves van ser deportats al Marroc en un acompanyat per una escolta policial de la comissaria de la Policia Nacional de Sant Feliu de Guíxols. És habitual que la policia faci aquests acompanyaments fins als països de destí per evitar que els arrestats, sabent que seran expulsats, generin incidents en els vols. Alguns cops són amb avions comercials i altres amb avions que s’organitzen només per deportar a presumptes delinqüents del territori espanyol