Un matrimoni de 84 anys està vivint un autèntic malson: els han ocupat la casa. Els dos avis tenen un xalet a Mediona, a l’Alt Penedès, que feien servir de segona residència, encara que hi anaven cada setmana. Malauradament, una grip els va deixar al llit més temps del compte i van estar 15 dies sense poder anar-hi. El passat 6 d’abril, quan hi van poder tornar, es van trobar una sorpresa bastant desagradable: hi havia unes altres persones vivint allà. De fet, quan els dos avis van voler entrar a casa seva, els ocupes els van fer fora a empentes, els van increpar i els van advertir que ara eren ells els que vivien allà i que la casa havia passat a ser seva.

Immediatament, el matrimoni va anar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Vilafranca del Penedès per a posar-ne la denúncia. Des d’aleshores, però, van anar passant les setmanes i ningú els donava cap informació ni els explicaven quan podrien recuperar la seva casa, segons ha explicat la Marta, la filla del matrimoni, en una entrevista a RAC1. Arribat aquest punt, van decidir contractar un advocat per saber com havien d’actuar. El primer que els va dir el lletrat era que aquests temes judicialment van per llarg i que el millor que podien fer era armar-se de paciència.

Els ocupes malgastaven aigua i van començar a vendre els objectes de la casa

L’advocat de la família també els va recomanar que donessin de baixa l’aigua i la llum, tot el contrari que els havien dit els Mossos d’Esquadra perquè podria permetre als ocupes posar una demanda contra ells per coaccions. El matrimoni i la seva filla van decidir fer cas al lletrat i donar de baixa els subministraments, però els problemes no acabaven aquí. Pel que fa a la llum no van tenir dificultats, però amb l’aigua li van posar tots els impediments possibles fins que no van acabar pagant 1.000 euros pendents que havien gastat els ocupes. Aquesta factura va ser tan elevada perquè, tal com van descobrir els veïns de la finca, els ocupes tenien una mànega d’aigua ruixant les 24 hores del dia i anaven gastant més de 5.000 litres diaris.

Fa ja més de sis mesos des que els van ocupar la casa i el matrimoni no ha tornat a parlar amb els ocupes des del dia que els van fer a fora a empentes. Tot i això, sembla que han trobat una agenda de contactes a la casa i ara truquen sovint a la dona de 84 anys, que despenja sense dir res. Els ocupes li diuen que li volen comprar la casa, però la filla del matrimoni creu que és una mentida i, encara que fos veritat, tampoc acceptarien vendre-la. A més, han descobert que els ocupes han començat a vendre els mobles i els objectes personals de la casa a través de Wallapop. La filla del matrimoni s’ha posat en contacte amb la plataforma de venda per denunciar-ho, però els diuen que sense una ordre judicial no poden fer-hi res. De moment toca esperar que la justícia segueixi el seu curs mentre aquest matrimoni de 84 anys ha perdut la seva casa.