Els Mossos d'Esquadra investiguen una dona que aquest matí ha ocupat una casa a Centelles, a Osona. Els agents han rebut l'avís que una dona, que anava acompanyada de fills menors d'edat, havia entrat en una casa per ocupar-la, però no havia calculat bé i havia entrat, segons ha pogut saber ElCaso.cat, en una casa on vivia gent i que era primera residència, si bé les persones que hi habiten estaven treballant. Ha estat un veí qui ha trucat al 112 i ha posat en alerta els Mossos d'Esquadra, que s'han desplaçat amb quatre dotacions al carrer del Palau dels Comtes, al centre de Centelles.

Els agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) han explicat a la dona que la casa on acabava d'entrar no estava buida i que tenien informació que acabava d'entrar i que, per tant, en ser un delicte d'ocupació il·legal flagrant, havia de sortir immediatament del pis i que seria denunciada. Però la dona ha fet cas omís de la policia i s'ha atrinxerat dins de l'habitatge, sense obrir la porta a la policia. Les negociacions han estat infructuoses i els Mossos han valorat la millor manera d'accedir a l'interior del pis.

Com que no hi havia cap perill per a les persones, s'ha decidit no activar recursos d'intervenció per tirar la porta a terra i s'ha optat per trucar un serraller, que ha obert la porta del pis que feia poca estona que estava ocupat. Quan s'ha pogut accedir a l'interior, la dona s'ha resistit a ser desallotjada i s'ha hagut de reduir-la, causant lesió a un dels agents que han participat en l'incident, segons ha pogut saber ElCaso.cat. La dona, amb doble nacionalitat, per prevenció, ja que estava embarassada, ha estat traslladada a un centre mèdic; no consta com a ferida si bé els Mossos han hagut de fer ús de la força per poder-la contenir i fer sortir del pis que acabava d'ocupar de manera il·legal. En el moment de l'ocupació, la dona anava acompanyada de fills menors d'edat, que han estat entregats a una amiga de la dona abans de ser traslladada al centre mèdic.

L'avís del veí, clau per detectar l'ocupa

S'està a l'espera que els Mossos d'Esquadra enllesteixin l'atestat dels fets i es conegui si finalment acaba detinguda i imputada i per quins delictes. Ara mateix està sent investigada per un delicte d'ocupació il·legal i no es descarta que també pugui ser acusada d'un delicte de lesions i d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat. L'avís del veí del bloc, que ha sentit soroll i ha pensat que estaven robant a casa d'un dels seus veïns, ha estat clau. Els Mossos s'han pogut posar en contacte amb el propietari, que ha confirmat que era la seva primera residència, i també han confirmat que estava treballant, i que, per tant, l'ocupació s'havia produït feia poca estona, un fet que fa possible que els Mossos desallotgin, sense necessitat d'esperar cap ordre judicial, un pis. L'habitatge s'ha pogut recuperar i un altre dia aquesta dona, que ja té antecedents per ocupacions il·legals, s'ho mirarà millor per no entrar en un pis on viu gent.