Durant la setmana, vivim a un ritme frenètic. Obligacions, compromisos, activitats que ens posen el cap a mil per hora. Si a això li sumes l'estrès que pot causar buscar aparcament a les grans ciutats, no és gens estrany que després d'haver aconseguit un espai per aparcar el vehicle no recordem on l'hem deixat. Això passa freqüentment a les grans superfícies de supermercats. Donem voltes i més voltes al pàrquing per trobar el cotxe, amb la consegüent pèrdua de temps que això implica i la situació de nerviosisme que ens produeix. Tanmateix, no cal preocupar-se'n, ja que les noves tecnologies permeten solucionar-nos —o almenys facilitar-nos— la vida.

En el nostre dia a dia utilitzem aplicacions per a tot: l'alarma per despertar-nos, el maps per buscar una adreça, contactar amb algú sense haver de trucar-li... i també n'hi ha que ens poden ajudar a recordar on hem aparcat el cotxe.

Google Maps

La més coneguda de totes és Google Maps, encara que només per la seva utilitat com GPS. El que igual no sabies era que té una opció poc coneguda, però que és de gran ajuda per trobar el vehicle. Una vegada hagis aparcat el cotxe, sense allunyar-te d'ell, obre l'app i polsa el punt blau que apareix al mapa i que indica la teva posició. En polsar-lo, veuràs que a la part inferior t'apareix l'opció de "Guardar on té aparcat el cotxe". D'aquesta manera quedarà guardada la ubicació del vehicle i a més podràs afegir alguna nota, una foto del lloc o, fins i tot, tindràs l'opció d'indicar el temps restant perquè l'app t'avisi en cas que hagis aparcat en una Zona d'Estacionament Regulat i hagis de canviar el tiquet.

Troba el cotxe aparcat

A més de Google Maps, està l'aplicació "Troba el cotxe aparcat". És un truc molt fàcil: una vegada aparcat el cotxe, només hem de seleccionar l'opció "Memoritzar la posició" perquè es guardi la ubicació i ja podrem seguir amb el nostre dia sense preocupacions. Una vegada vulguem tornar al cotxe, l'app ens localitzarà i ens indicarà la distància a la qual ens trobem. Aquesta aplicació està disponible tant per a mòbils Android com iOS.

Find my pàrquing

Un dels problemes més habituals quan anem a una gran superfície comercial és recordar on hem deixat el cotxe, especialment en aquells pàrquings que tenen diverses plantes i múltiples accessos. Hi ha els qui utilitzen mètodes més rudimentaris, com apuntar-se el número de l'aparcament. D'altres viuen al límit i prefereixen confiar en la seva memòria, encara que de vegades pot fallar. Aquesta tercera aplicació permet marcar el lloc exacte en el qual hem aparcat, fer una fotografia de la plaça i compartir la ubicació amb altres persones. Una opció molt útil si volem trobar-nos amb elles al costat del vehicle una vegada hàgim fet les compres cada un pel nostre compte.

Fixy

Finalment, l'aplicació "Fixy" ens permet guardar la ubicació del cotxe aparcat i crear una ruta per arribar posteriorment a ell. Per accedir a l'esmentada ruta, ho podem fer mitjançant dos mètodes: el GPS del mòbil o bé seguir el traçat que ens proporciona l'aplicació. L'app, com les altres opcions, també inclou l'elecció de fer una fotografia del lloc en el qual hem aparcat el cotxe per recordar millor el lloc. A més, Fixy ens permet seleccionar el tipus de mapa que més ens agrada i guardar la ubicació de més d'un vehicle. També existeix la possibilitat de guardar la plaça de pàrquing en la qual s'ha aparcat, ens permet recordar la planta, el color, la lletra i el número. Tampoc no t'has de preocupar per si superes el límit del parquímetre, ja que aquesta aplicació permet crear alarmes per avisar-nos. Fixy està disponible tant en Android com en iOS.

Sanció per utilitzar el telèfon mòbil

Com pots observar, hi ha moltes opcions disponibles per deixar de preocupar-te a l'hora d'aparcar el cotxe. No obstant això, has de recordar que les aplicacions s'utilitzen una vegada estacionat el cotxe i apagat el motor, ja que la nova Llei de Trànsit sanciona a tot aquell que manipuli, o fins i tot subjecti, amb la mà dispositius de telefonia mòbil. La multa comporta la pèrdua de 6 punts del carnet de conduir i el pagament d'una multa de 500 euros.