La Loteria de Nadal és un dels esdeveniments més populars de l'any a Espanya. El dimecres 22 de desembre milions de persones s'asseuran davant el televisor per veure si tenen sort i passen a ser nou-rics en aconseguir un dels premis grans de l'esdeveniment.

Es tracta del sorteig en el qual participen més persones en Espanya i es calcula que a prop del 50% dels diners generats (sumant la del Nen) en la loteria es recapta per a aquest icònic 22 de desembre. Hi ha 100.000 números dels quals seran premiats, en una mesura o una altra, 27.547.200 premis que es donaran a cada portador d'un dècim premiat. En total els guanyadors rebran 14.000.000 euros en premis.

Un dels números preferits és el 19.921, que coincideix amb la data d'erupció del volcà Cumbre Vieja de La Palma. Molts són els que s'han interessat per ell i actualment s'ha venut ja tota la sèrie. No és l'únic número curiós, la data de la gran nevada de la borrasca Filomena (80.121) també està sent buscat per diverses persones supersticioses i actualment està gairebé esgotat.

Els espanyols són supersticiosos

Certament, la Loteria de Nadal desperta totes les supersticions relacionades amb els números i moltes persones es guien per aquest tipus de sensacions quan escullen una xifra per participar en aquest important sorteig.

A Espanya la majoria de les persones que juguen opten perquè el seu número acabi en 5 o en 7. El número 5 té el curiós honor de ser la xifra en la qual més vegades ha acabat el guanyador de la 'El Gordo de Nadal'. Sent 57 i 85 les dues xifres finals més premiades de la història.

Loteria EP 2

Sorteig de Nadal de 2020 / Europa Press

Les vendes per a l'important sorteig han augmentat considerablement en comparació a l'any anterior, de fet, superen les de 2019. Rafael Sanchis, de Loteria Manises, va comentar amb els companys d'EFE que "està tornant a la normalitat", i que aquest any tenen actives cinc finestretes de venda per les tres que tenien l'any anterior per les restriccions sanitàries. A més, obren ininterrompudament de 9 a 20 h.

Els premis de la Loteria de Nadal

El sorteig del dia 22 de desembre repartirà 14 milions d'euros. Dels quals sortiran els premis directes, del primer al cinquè, i els que tenen a veure amb els altres números guanyadors.

El primer premi, anomenat comunament 'El Gordo', reparteix 4 milions d'euros a cadascun dels propietaris que tingui un dècim del número premiat. El segon i el tercer premi també tenen un únic número guanyador que s'emportaran 1,25 milions i 500.000 euros respectivament.

Els premis del quart premi i el cinquè en reparteixen 200.000 i 60.000 euros per bitllet, a més hi ha dos i vuit números premiats. La pedrea és el premi en el qual més números guanyen, en total 1.794 que rebran 1.000 euros.

Els números que s'aproximen als guanyadors del primer, segon i tercer premi també obtindran la seva recompensa. Es tracta del número anterior i posterior, el seu premi serà de 20.000, 12.500 i 9.600 euros respectivament. També rebran diners els propietaris dels bitllets que tinguin les centenes dels primers quatre premis i els que coincideixin amb les dues últimes xifres dels tres primers, sent sempre una quantitat de 1.000 euros de recompensa.

Finalment els que tinguin un número l'última xifra del qual coincideixi amb la que guanya el primer premi rebran el 'reintegrament' que suposa 20 euros per dècim, mateixa xifra que el valor de cada bitllet.