Aquest dimarts 3 de maig fa 15 anys de la desaparició de Madeleine McCann, la nena anglesa de tres anys que va desaparèixer després que els seus pares la deixessin a l'habitació d'un hotel en Paraia da Luz (Portugal) juntament amb els seus germans bessons de dos anys mentre ells sopaven amb uns amics.

Aquest cas va ser extremadament famós, durant les primeres setmanes posteriors a la desaparició de Madeleiene tots els mitjans de comunicació informaven sobre les novetats d'un cas que semblava no tenir un culpable clar ni pistes a què aferrar-se per trobar el responsable del segrest de la nena.

Han passat tres lustres des que la nena va desaparèixer d'aquella habitació d'hotel i encara no hi ha una persona que hagi estat declarada com a culpable per aquest terrible crim. De fet, molts mitjans de comunicació van apuntar als pares per la seva irresponsabilitat durant les primeres setmanes després de la desaparició. Encara que les autoritats portugueses ja tenen un sospitós, l'alemany Christian Brücker.

Per fi hi ha un sospitós

Les autoritats portugueses han declarat, després de gairebé 15 anys, a Christian Brücker com a sospitós del cas. A Portugal, els delictes penats amb més de 10 anys de presó, com l'assassinat, prescriuen després de 15 anys. Tot apunta que és per això que han col·locat a Brücker en el punt de mira.

Brücker, de 45 anys, està complint condemna a Alemanya per diversos delictes relacionats amb drogues i per la violació d'una dona de 72 anys. Va viure des de 1995 2007 en l'Algarve i segons les dades del seu telèfon mòbil, va ser a prop del complex turístic de Praia da Luz, en el que s'allotjaven Madeleine McCann, els seus germans i els seus pares.

Christian Brueckner tw
Christian Brueckner / Twitter

Es tracta d'una persona amb molts antecedents penals, que havia estat condemnat per altres delictes com a robatoris, abusos sexuals i agressions físiques. A més, havia estat extradit per les autoritats alemanyes el 2017 després que es conegués que va abusar de menors a Grècia.

És un perfil que encaixava. A més, Christian Post, un amic de Christian Brücker, va atendre els companys de The Mirror en una entrevista en la qual va assenyalar el principal sospitós com l'autor dels fets. No tenia dubtes sobre la culpabilitat de Brücker: "Ara que sé sobre el seu passat de pedòfil, el seu passat de violador, estic 100% segur que va ser ell. Crec que la va trobar per casualitat i se la va emportar", va dir.

També va comentar que li va dir que moltes vegades es colava en pisos i cases de la zona per robar tot el que pogués, diners, documents o joies. A més, li va comentar a Post com solia actuar en els seus robatoris: "Només ho feia de nit, era massa arriscat que el veiessin de dia", va comentar.

El documental que podria 'salvar' Christian Brücker

Avui s'estrena 'Madeleine McCann: Investigating The Prime Suspect' a Channel 5. Segons informació d'una persona de l'entorn de la cadena televisiva en la qual el documental s'estrenarà, el sospitós podria tenir una coartada corroborada per altres persones.

Aquesta font va afirmar que hi ha quatre persones que són capaces de corroborar la versió dels fets del sospitós: "Hem parlat amb quatre persones que han deixat constància de forma independent, de diferents maneres, per donar suport a la seva coartada. No es beneficien de res en donar-li suport i, de fet, a un parell d'aquestes persones realment no els agrada, però tot i així han recolzat la seva coartada", va dir als companys de Mirror.