La Guàrdia Civil investiga la macabra troballa del cadàver d'una dona a Alfondeguilla (Castelló). La víctima, que encara no ha estat identificada, tenia entre 30 i 50 anys i feia menys d'un any que havia mort. En una primera inspecció ocular no han trobat signes externs de violència, però hi ha algunes dades que no quadren i que fan pensar que podria haver estat víctima d'un crim.

La troballa la va fer una persona que estava passejant per la zona i quan els agents de l'Institut Armat es van desplaçar fins al lloc dels fets van comprovar que el cos estava en molt mal estat per dos motius: per l'avançat estat de descomposició i per què li faltaven les extremitats i parts de la cara.

Guardia Civil Esther López Traspinedo / Europa Press
La Guàrdia Civil investiga les causes de la mort de la dona d'Alfondeguilla (Castelló) trobada en estranyes circumstàncies en un barranc de la zona / Europa Press

La hipòtesi de l'assassinat de la dona trobada a Alfondeguilla 

A més, segons explica Las Provincias, estava semienterrada i coberta amb unes plantes que no son típiques de la vegetació de la zona. Li faltaven les cames i les mans, fet que podia fer pensar que li havien tallat per evitar que la identifiquessin i, per tant, la hipòtesi principal era la de l'assassinat, una hipòtesi que encara agafa més força si tenim en compte que estava despullada, sense documentació i sense objectes personals.

La Guàrdia Civil contempla altres hipòtesis

No obstant això, el diari Levante EMV diu que encara és massa d'hora per saber la causa de la mort i que totes les hipòtesis estan sobre la taula. Les fonts policials consultades pel diari valencià demanen prudència i evitar difondre dades falses o rumors sobre les circumstàncies de la mort o la seva identitat. No es pot descartar res, i més tenint en compte que la zona on ha estat trobada està plena de carronyers, fet que explicaria que li faltessin les extremitats i parts de la cara que se les haurien menjat els animals.

Les dades que tenen clares del cadàver de Castelló

De moment, les úniques dades que tenen clares son la data de la mort va des dels quatre mesos fins a l'any i que és una dona d'entre 30 i 50 anys, que ha estat trobat a la zona del barranc de les Vinyes, una zona molt freqüentada per senderistes i que no és cap persona desapareguda del municipi o dels pobles del voltant.

A l'espera de saber els resultats d'ADN

El següent pas és que els metges forenses extreguin el seu ADN a través del fèmur. Quan ho aconsegueixin, posaran les seves dades genètiques a la base de dades de persones desaparegudes per veure si troben alguna coincidència. Si aconsegueixen posar nom a la víctima, serà clau per saber què li va passar i com va morir.