Els Mossos d’Esquadra han detingut un home acusat d’agredir sexualment una dona al Parc de la Trinitat Vella de Barcelona. Els fets es van produir la matinada del 31 d’octubre i l’agressor va poder ser identificat i detingut poc després. Després de passar a disposició judicial, el jutge l’ha deixat en llibertat provisional amb càrrecs i amb l’obligació de presentar-se cada quinze dies als jutjats. La investigació segueix oberta per un delicte d'agressió sexual.

Víctima i agressor es van conèixer aquella mateixa nit. Segons ha explicat la dona a Betevé, van coincidir en un sopar i, quan va decidir marxar cap a casa, ell es va oferir a acompanyar-la a agafar un taxi. Com no n’hi havia cap i l’estació de metro de Trinitat Vella estava tancada, va decidir esperar que obrís. Va ser aleshores quan l’agressor la va portar fins al Parc de Trinitat Vella, li va agafar el mòbil i la va amenaçar. Posteriorment, la va tirar a terra dues vegades i la va intentar violar. La dona es va poder defensar i l’home va fugir corrent.

Els veïns del barri convoquen una marxa nocturna en resposta a l’agressió sexual

El succés ha generat una gran sensació d’intranquil·litat al barri de Trinitat Vella i un grup de veïns del districte de Sant Andreu ha decidit convocar una marxa nocturna en resposta a l’atac per aquest divendres. La manifestació arrancarà a les vuit del vespre des de la plaça Trinitat i servirà per denunciar la inseguretat que pateixen les dones. Des de fa temps que les entitats del barri demanen que es dignifiqui la zona del Parc de Trinitat Vella i el camí de Ronda.

Des dels Mossos d’Esquadra han contactat amb els organitzadors de la concentració per deixar clar que en aquest cas víctima i agressor es coneixien, a diferència del que s’havia publicat en alguns missatges en xarxes socials en què parlaven d’un depredador sexual al barri. A més, els han explicat que no es trobava fugit i que ja havia estat identificat i detingut. De totes maneres, la policia catalana ha assegurat que incrementarà la presència policial al barri.