Nou cap de setmana de pont, nova oportunitat per fer una ‘rave’ a l’Anoia. Això és el que hauran pensat el més d’un centenar de persones que des d’aquest dissabte a la tarda es troben fent una festa il·legal al parc eòlic situat entre els municipis de Rubió, Òdena i Castellfollit del Boix. Els Mossos d'Esquadra han encerclat la concentració i controlen els accessos, identificant a tota la gent que entra o surt de la zona delimitada.

Segons ha avançat Regió7, la festa il·legal s’havia de fer a la localitat de Carme, a l’Anoia, però es va acabar frustrant i els cotxes van acabar desplaçant-se fins al parc eòlic de Rubió, a la part que es troba dins el terme municipal de Castellfollit del Boix, al Bages. En veure-ho, els veïns van intentar evitar la concentració, però ja era massa tard. Durant tota la nit i aquest diumenge ha estat ressonant la música a tot volum pel municipi i els ciutadans tenen por que es pugui allargar molts més dies, tenint en compte que aquesta setmana hi ha dos dies festius i el pont de la puríssima.

L’Anoia, escenari habitual de ‘raves’ d’aquest estil

Castellfollit del Boix ja havia estat escenari d’una ‘rave’ molt semblant l’any passat. En aquest municipi del Bages, tot i que limítrof amb l’Anoia, es va celebrar una festa il·legal a la zona de l’ermita que va durar tot un cap de setmana i va afectar la gent del poble, ja que es trobava prop del cementiri i va quedar tot ple de brossa. Aquesta és només una de les moltes concentracions d’aquest tipus que en els últims anys s’estan produint per la zona. Aquest passat estiu, va tenir lloc una ‘rave’ a la pedrera d’Orpí en què també van participar més d’un centenar de persones.

El gener de 2021 també es va celebrar una festa il·legal en una finca de la urbanització Can Canals de Piera, en què es van identificar i denunciar 27 persones. Però si hi ha hagut una concentració fora de la llei a la zona que ha generat molta polèmica és la que va tenir lloc uns mesos abans, pel pont del pilar del 2020. En ple pic de la pandèmia, més de 250 persones es van reunir en una masia abandonada de Rubió, a la qual van accedir trencant les cadenes. Els participants van muntar tendes de campanya i carpes on van dormir durant els tres dies que es va allargar la festa amb música a tot volum i sense cap mesura de seguretat contra la covid-19. Es van aixecar 219 actes, tretze denúncies per alcohol i divuit més per drogues.