Alerta a tothom. Nova i perillosa estafa a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra han detectat una estafa, contra víctimes d’edat avançada, que, com a mínim, ha aconseguit fer-se amb gairebé 300.000 euros en tres fets a Reus, al Baix Camp. El passat mes de desembre els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació (UI) de Reus van rebre la denúncia d’una dona gran que havia estat víctima d’una estafa i d’un robatori, entre diners en efectiu i joies, que gairebé superava els 240.000 euros. La dona, segons va explicar ella mateixa als investigadors, va rebre la trucada d’una persona que, en un correcte català, li va comunicar que havien notat moviments estranys als seus comptes corrents i que des de la seva entitat bancària li oferien poder moure el capital de compte corrent i les joies a una caixa de seguretat per evitar robatoris.

La dona, segons ha pogut saber ElCaso.cat, va acceptar i un home es va presentar a casa seva per fotografiar i emportar-se les joies per poder-les guardar en un lloc segur, a càrrec de la seva entitat bancària, per així evitar tenir diners en efectiu i joies a casa. Un home, de 30 anys i de nacionalitat colombiana, li va recollir les joies, valorades en 183.000 euros, i també va aconseguir que la víctima li transferís més de 45.000 euros en un compte bancari i li facilités el codi de seguretat de les seves targetes. En només dos dies, es van efectuar pagaments i reintegraments per valor de més de 3.800 euros.

Va tornar a actuar mesos després

La investigació estava en punt mort, però l’autor d’aquestes estafes i robatoris va tornar a actuar. Els darrers dies va tornar a fer servir el mateix modus operandi per enredar i robar a dues persones més, també persones d’edat avançada, i amb la mateixa excusa. En aquesta ocasió va ser menys curós i les càmeres de seguretat d’una de les finques d’una de les víctimes va poder gravar la cara de l’home que era l’encarregat d’anar a buscar les joies. Era conegut de la policia.

En el segon cas l’estafador va aconseguir joies i tres targetes de crèdit de les quals seguidament va efectuar diversos reintegraments de fins a 2.900 euros i compres per valor de 640 euros més. El desconegut a més, va trucar posteriorment per amenaçar-la de mort si no pagava una quantitat de 20.000 euros. En el tercer i últim cas, l’home es va endur les joies després de convèncer la víctima que havia de fotografiar-les. A més, també es va apropiar de la seva llibreta i targeta de crèdit d’on seguidament es van registrar fins a tres moviments que van comportar la retirada de 1.900 euros del seu compte.

Un conegut de la policia: colombià amb 29 antecedents

L’home, que estava gravat a les imatges, era, segons ha pogut saber ElCaso.cat, un home de 30 anys de nacionalitat colombiana que té, a l'esquena, 29 antecedents, entre ells, també un delicte d’homicidi. Els investigadors de la policia catalana, quan van veure les imatges de les càmeres de seguretat de la finca d’una de les víctimes, van saber perfectament qui era. El van anar a buscar i va quedar detingut. Aquest dimecres l’home va ser entregat al jutjat de guàrdia de Reus, que en va ordenar la seva entrada a presó. La policia alerta que l’home no treballava sol i està buscant a més implicats en aquesta estafa que s’han fet amb gairebé 300.000 euros.