Nou cop per al reconegut xef Pepe Rodríguez. L'amo del restaurant El Bohío i jurat del programa de cuina més conegut del país, MasterChef, ja va ser polèmic durant la pandèmia per la seva dura situació com a hoteler. I ara, torna al punt de mira, de nou pel seu local, que trontolla de nou.
Nova clatellada a Pepe Rodríguez al seu restaurant El Bohío
Fundat per la seva àvia Valentina i la seva germana el 1934, la fonda El Bohío, situada a Illescas, Toledo, s'ha catapultat a la fama. Amb una estrella Michelín i gairebé 90 anys d'història, s'ha situat com l'únic restaurant de Toledo amb aquest guardó.
Però la pandèmia del coronavirus, que va obligar a abaixar la persiana a tots els establiments, ja va suposar un terratrèmol per a l'economia de restaurants de mitjà i alt nivell.
El mateix Pepe Rodríguez va denunciar en diverses ocasions les dificultats de mantenir el ritme de la seva fonda, que va estar mesos buida i tancada.
"No les tinc totes amb mi", admetia en una entrevista al mitjà Lecturas l'abril d'aquest any, quan la situació continuava sent incerta.
"Estem en aquest límit. Jo donaré tot el que pugui per mantenir-ho fins que un dia digui: 'Senyors, fins aquí hem arribat'. Tant de bo que no arribi, però no descarto res. Hi ha un moment en què cadascú té un límit".
El flagell de la pandèmia va fer tremolar el seu negoci de sempre
Tanmateix, i com se sol dir "no hi ha mal que duri cent anys", tot va començar a tornar a l’anomenada "nova normalitat" i El Bohío es va salvar de la ruïna.
Però com també se sol sentir, "les desgràcies mai no venen soles", una nova clatellada ha sacsejat el xef més estimat del famós programa de Televisió Espanyola.
Segons s'ha pogut saber recentment, ara la feina i la família es tornen a barrejar -bastant evident en tractar-se d'una fonda amb història familiar- i ha estat el germà del Pepe, Diego, qui ha decidit deixar de treballar amb ell.
Després de gairebé 40 anys treballant de costat per treure el millor de la cuina tradicional manxega i portar-la a l'avantguarda, el seu soci ha decidit emprendre pel seu compte.
Així ho avançava Vanitatis, assegurant que no hi havia "malos rollos" i que simplement, el Diego havia determinat enfocar-se en la seva altra empresa.
Es tracta d'una companyia que subministra mobiliari i estris a restaurants que va fundar el 2003 i que es defineix en la seva pàgina web com un "servei integral, assessorament en qualsevol aspecte amb l'hostaleria i la restauració amb porcellanes, jocs de coberts, cristalleries, estris de cuina a preus competitius adaptats al seu negoci."
"Divorci" del seu germà i soci, Diego Rodríguez
Els motius personals també havien de veure, i és que, tal com explicaven al mateix mitjà, el Diego "necessitava un respir. Amb l'entrada del Pepe a MasterChef, el Diego es va carregar de massa responsabilitats i al final va preferir apartar-se, donar-se un descans. Ara dirigeix un negoci hoteler pel seu compte".
Malgrat que aquest "divorci" fraternal hagi estat amistós, ara el reconegut jutge i cuiner haurà d'afrontar la cuina i la gestió del restaurant toledà sol, amb l'ajuda del seu personal de sempre i compaginant-lo amb altres feines.
Precisament el seu gran volum de negoci li va costar un altre disgust fa uns anys, amb la mort de la seva mare. I és que, per ser a Madrid gravant el programa pel qual tots el coneixem, no va poder arribar a l'hospital a acomiadar-la.