Aquesta setmana es feia pública l'obertura de dues noves cuines de Vicio, la marca d'hamburgueses a domicili del guanyador de la setena edició de MasterChef, Aleix Puig. El jove, de 28 anys, és ara amo d'un imperi milionari a base de menjar ràpid "de qualitat".

Aleix Puig, futbolista i peixater

Però no sempre va ser així. Com molts nens de la seva edat, va créixer jugant al futbol, en el qual va intentar fer carrera passant pel Gimnàstic de Manresa i altres equips de la seva ciutat natal. No assolint la glòria sobre la gespa, va començar a estudiar cuina.

Tanmateix, va haver de deixar-lo després d'un any i mig a causa d'un "problema familiar" que el va portar a treballar en el negoci de la seva família als 21 anys: unes peixateries, en les quals va haver d'ajudar la seva mare.

Aquest vincle indirecte amb el menjar fresc ja li havia portat a tenir nocions bàsiques als 15 anys, quan la seva mare i la seva àvia li van ensenyar com fer els plats més bàsics amb la matèria primera que venien per aconsellar els clients: "Ells preguntaven com es feia un lluç, un turbot... i jo havia de saber-ho", explicava en una entrevista a El Español.

Entrar 'MasterChef' de casualitat

L'oportunitat de MasterChef, com ell mateix va explicar diverses vegades, li va venir gairebé de casualitat.

Mirant Instagram va provar d'omplir el formulari, però un error li va impedir d'enviar-lo i va tancar la finestra.

Tot i això, va decidir tornar a intentar-ho al cap d'una estona. En una altra entrevista confessava: "Possiblement, no ho hauria fet una tercera vegada. Passat el temps, ni me n'hauria recordat".

I així, anècdota rere anècdota, el van informar que estava en la fase final del càsting per entrar a la setena edició del programa de cuina més famós. Va rebre la notícia amb ressaca i sense saber que, poc després, la seva vida faria un gir radical.

Admetia al mitjà citat també que, en cas de no ser per MasterChef, probablement hauria continuat a la peixateria de la seva família per tota la vida: "L'empresa familiar anava creixent –de fet, ara mateix els va genial– i possiblement jo hauria seguit amb això malgrat entrar en MasterChef. Fins que vaig guanyar".

Guanyar el programa de cuina més famós d'Espanya

La final davant la Teresa, que va guanyar amb un pa amb tomàquet amb all negre i sardina fumada d'entrant, i un turbot com a principal -fent honors a les seves arrels-, li va permetre entrar a estudiar en el Basque Culinary Center, on va ser seleccionat per ser el director de l'acadèmia de postres d'Oreo.

Però el confinament per la pandèmia del coronavirus li van portar a canviar els seus plans.

I allà va sorgir la idea de Vicio, que ara s'ha convertit en un imperi. Amb molta valentia, va obrir el negoci de menjar ràpid a domicili l'octubre, quan la Generalitat tancava tots els bars. Al principi eren 12 treballadors i ara ja hi ha tres cuines i un restaurant pop-up.

Vicio Via Augusta / RRSS

Vicio Via Augusta / RRSS

Va néixer en una cuina del barri de Sants, des d'on sortien pizzes i hamburgueses a domicili, a través de Glovo.

Tanmateix, atès l'èxit del seu concepte, les restriccions li van donar una gran oportunitat. I és que va facturar tant, que va poder traslladar la cuina a Via Augusta, a la zona alta de Barcelona, on ha creat un espai híbrid on es prepara el menjar per emportar i on també es pot menjar.

Vicio, un imperi d'hamburgueses de quatre milions d'euros

També ha expandit el seu petit imperi per aconseguir que el seu menjar arribi a més del 95% de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Ho ha fet a través de l'obertura de dues noves cuines a Sant Andreu i l'Hospitalet de Llobregat.

L'objectiu per a aquestes noves instal·lacions serà augmentar la producció d'hamburgueses de la setmana de 7.000 a 15.000 i tancar l'any amb una facturació de gairebé quatre milions d'euros. A més, la iniciativa donarà feina a 40 persones, arribant ja a prop de 100 empleats.

De la Costa Brava a Puigcerdà

Encara que aquestes cuines no estan obertes com a establiments per provar-lo in situ, Vicio ha inaugurat també un nou local pop-up -obert per temps limitat- a Puigcerdà amb el nom Vicio Cold Spot.

Es tracta d'una idea que funcionarà durant la temporada d'hivern després de l'èxit del Vicio Hot Spot a la Costa Brava a l'estiu.

La versió hivernal del restaurant s'ubica a la cabana Nördic Cerdanya i ofereix cuina ininterrompuda des de la una del migdia fins a les dotze de la nit tots els caps de setmana de novembre a febrer i els ponts i dies festius de desembre i gener.