Alberto Chicote, el cuiner espanyol conegut per programes com a Pesadilla en la cocina o Top Chef, no és només un xef mediàtic. També és un empresari que factura milions gràcies als seus negocis, això sí, sempre dins del sector de la restauració i l'hostaleria. Ara afegeix al seu currículum el programa Fuera del mapa, que estrenarà a La Sexta i comptarà amb diverses cares conegudes entre els seus convidats.

Alberto Chicote, cuiner i empresari

El xef, un dels més mediàtics de la televisió del nostre país, és moltes vegades odiat o afalagat per la seva duresa com a jurat en programes de televisió com Pesadilla en la cocina, en què ajudava mitjançant la crítica a emprenedors de l'hostaleria a mantenir els seus establiments al dia o directament oberts.

Alberto Chicote / Arxiu|Arxivament

Alberto Chicote / Arxiu

Però aquesta cara és només una de les moltes de Chicote, que a més de la televisió té altres fonts d'ingressos. Segons la revista Emprendedores, l'empresa Desolasol Restauración S.L., que és propietat del xef, va facturar en 2019 2,1 milions d'euros. Aquesta societat és l'encarregada de gestionar el restaurant Puertalsol, localitzat en l'última planta de l'edifici d'El Corte Inglés a la Porta del Sol de Madrid.

Facturació milionària al seu restaurant

A més, és propietari d'Archiol Restauración, una societat que va aconseguir uns beneficis de més de 40.000 euros el 2020, malgrat la pandèmia; de Sesto 27, una altra empresa erigida amb la seva parella; i la Consultora de Serveis de Restaurants, una companyia constituïda pel cuiner l'any 2000, abans de convertir-se en un dels xefs més mediàtics d'Espanya.

I paral·lelament, a la televisió, on ja s'ha llaurat una llarga carrera, fa anys que presenta les campanades de Nit de Cap d'Any a La Sexta juntament amb Cristina Pedroche, per la qual cosa cobra prop de 30.000 euros.

Tots aquests ingressos el converteixen en un empresari d'èxit i a una de les cares més conegudes de la cuina a la nostra televisió. I malgrat haver finalitzat molts dels seus projectes audiovisuals, ara torna a la càrrega per continuar amassant la seva fortuna en pantalla.

Fortuna entre fogons i càmeres

Ho farà de la mà de la seva cadena de sempre, La Sexta, amb el programa Fuera del Mapa, en el que viatjarà per tot Espanya per descobrir al costat d'un convidat famós els racons més espectaculars i poc transitats. La producció, a càrrec d'Atresmedia Televisión en col·laboració amb Boomerang TV, constarà de 16 capítols i es basarà en un format d'ITV Studios.

Cada un dels episodis consistirà en un viatge amb una celebrity, en el qual es tractarà de descobrir els llocs més remots i bonics del país, alhora que s'aprofita per conversar i entrevistar el convidat, que podrà fer confessions íntimes o compartir detalls de la seva vida i opinió.

Nova estrena televisiva: 'Fuera del Mapa'

Les persones que visitaran Chicote en la primera temporada de Fuera del Mapa seran, tal com han informat des de la cadena, Ágatha Ruiz de la Prada, Javier Sardá, Juan del Val, Lorenzo Caprile, Roberto Leal, Mariló Montero, Raquel Sánchez Silva, Jordi Évole, Mamen Mendizábal, Antonio Resines, Karlos Arguiñano, Ana Guerra, Cayetano Martínez de Irujo, Lydia Valentín, Rozalén, Jorge Sanz i Eva González. En les seves trobades descobriran la tradició, els secrets i la història dels llocs visitats.

Les localitzacions en les quals buscaran paisatges i cultura estaran Navarra, Osca, Conca, Càceres, Segòvia, Jaén, Almeria, Astúries, Guipúscoa, Ourense, Navarra, A Coruña, València, Girona i El Hierro. I com no podia ser menys, comentaran la gastronomia amb productes i receptes de les terres per les quals passin.