Un afortunat californià s'ha convertit en multimilionari després d'haver guanyat el premi gros de la Powerball, una de les loteries que es juguen als Estats Units. La xifra guanyada ha batut un nou rècord, ja que ha pujat fins als 2.030 milions d'euros després de 40 sortejos consecutius sense que ningú encertés les sis xifres del sorteig.

En principi estava previst que el guanyador s’anunciés el dilluns a la nit, però es va haver d’endarrerir a aquest dimarts després que un dels centres on es ven aquesta loteria necessités més temps per a processar els participants que havien comprat els bitllets amb ells. Finalment, el Joe's Service Center d’Altadena (Califòrnia) va ser l’establiment que va emetre el bitllet guanyador.

Primer multimilionari de Califòrnia

L’obtenció d’aquest premi va convertir a l’afortunat guanyador en el primer multimilionari de l’estat de Califòrnia, segons comunicava l’Administració de Loteries de Califòrnia al seu compte de Twitter. Per la seva part, el Joe’s Service Center va obtenir un extra de gairebé 1 milió d’euros per haver venut el bitllet guanyador.

El guanyador pot optar a cobrar el premi tot d'una o fraccionat en pagaments anuals durant 29 anys. Si es decanta per la primera opció, només rebria al voltant dels 930 milions d'euros després d'aplicar-li les taxes i impostos pertinents. Si decidís fraccionar-ho, podria cobrar l'import íntegre. L'últim cop que algú va encertar els números de la Powerball va ser a l'agost d'aquest any. En aquest cas el bitllet es va emetre a Pensilvania i es va emportar 206 milions d'euros. I el premi que ostentava el títol d'històric s'havia guanyat el 2016, quan tres guanyadors de Califòrnia, Florida i Tennessee es van repartir més de 1.500 milions.