L'incendi d'un edifici d'habitatges de Salt (Gironès) ha deixat 23 ferits, un d'ells en estat crític, aquest matí de diumenge. El foc s'ha originat al voltant d'un quart de nou del matí, en un bloc de pisos situat al número 1 del passatge Roger de Llúria de la ciutat. Fins al lloc s'han desplaçat onze dotacions dels Bombers de la Generalitat, que ja han aconseguit controlar l'incendi.

Un dels ferits, en estat crític

Segons han informat des del servei d'emergències, 23 persones han resultat ferides a conseqüència del foc. Vuit ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins al lloc de l'incendi i han donat una primera atenció mèdica a les víctimes. Vint d'elles han resultat ferides lleus i han pogut ser tractades a l'escena. D'altra banda, una persona ha sofert lesions greus i una altra es troba en estat crític i ha hagut de ser ingressada d'urgència a l'hospital. Totes dues s'havien llançat pel balcó per tal d'escapar de les flames. 

Els Bombers han confinat onze persones més durant les tasques d'extinció del foc. Al voltant de les deu del matí l'incendi s'ha donat per controlat, i els veïns aïllats han pogut sortir de l'edifici sense grans complicacions, ajudats pels Bombers. Aquests últims continuen treballant per apagar de tots els punts calents que han pogut quedar, i han precintat l'edifici.

L’edifici ha quedat força afectat

Després de controlar el foc, els Bombers han requerit a l’escena un arquitecte municipal que ha revisat l’edifici i ha comprovat que l’estructura ha quedat força afectada. Això implica el desallotjament dels veïns dels pisos que han cremat, incloent-hi l’immoble on s’ha originat el foc i l’habitatge de sota. Segons les informacions del cos de Bombers, l’incendi s’ha originat en un pis de la primera planta de l’edifici, i ha pujat per la façana, que també ha quedat pràcticament calcinada. Les causes exactes del foc encara s’estan investigant.

foc salt
L'incendi ha afectat diversos pisos i la façana de l'edifici | Bombers.