Els Mossos d’Esquadra han detingut nou persones que dissabte al vespre, al voltant de dos quarts de nou, van participar en una baralla que va involucrar gairebé a una vintena de persones, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Una patrulla de paisà de la policia catalana va alertar que un grup de vint persones s’estaven barallant a la plaça de Gardunya, un dels punts més calents de la zona centre de la ciutat de Barcelona, a tocar del mercat de la Boqueria.

Segons consta a l’atestat policial, l’enfrontament era molt violent i hi estaven participant persones amb armes blanques, pals i pedres. La policia va activar més recursos i va poder fer una entrada a la plaça per aturar l’enfrontament i durant gairebé dues hores van estar desplegats a la zona, arribant a identificar un gran grup de persones i detenint-ne a nou, segons ha pogut saber aquest mitjà. La Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella ha obert una investigació per aclarir què va motivar l’enfrontament. 

Incident en un edifici ocupat

Fonts de la investigació han explicat que s’està mirant si la baralla es va iniciar arran de l’entrada d’un grup de persones en una edificació ocupada que hi ha a la zona i que sovint és objectiu de grups que hi volen entrar, fet que genera incidents. No és el primer cop que es reporten aquest tipus de baralles. Ara per ara, però, la investigació segueix en curs i s’està a l’espera d’aclarir què va passar. 

Com a mínim dos dels detinguts són dues persones que vivien en aquesta edificació ocupada, batejada com la Tancada del Raval, que fa mesos que té ordre judicial per ser desallotjada, però que s’ha anat posposant. Es tracta d’un edifici de titularitat municipal que l’Ajuntament de Barcelona vol recuperar. A l’interior, segons els mateixos grups de suport, hi viuen unes 35 persones, una xifra que el mateix consistori no ha pogut confirmar. Des del grup d’ocupes asseguren que les baralles com les d’ahir són organitzades pels mateixos que els volen fer fora; un extrem que, ara per ara, ni s’ha pogut confirmar ni n’existeix cap prova.