Nou vídeo viral que posa els pèls de punta. Dos joves, que han quedat enregistrats per les imatges gravades per un ciutadà, ataquen de manera violenta un home al bell mig de Barcelona, a la capital de Catalunya, al carrer dels Banys Nous, amb la tècnica coneguda com a ‘mataleón’. Ja han pogut ser identificats i detinguts. Es tracta de subjectar amb força el coll de la víctima per anul·lar-li les capacitats, fins al punt que per ofegament, la víctima arriba a perdre el coneixement. Es tracta d’una tècnica molt perillosa, que pot deixar conseqüències fatals. 

Esgarrifós vídeo del robatori 

Les imatges que s’han fet virals aquest cap de setmana, i que ja estan en poder dels Mossos d’Esquadra, que investiguen els fets, estan gravades a la zona dels carrerons a tocar de la plaça de Sant Jaume, al centre de Barcelona, la zona zero de la inseguretat, al districte de Ciutat Vella

 

A les imatges es veu com els dos homes primer ataquen la víctima per robar-li i després, veient que es resisteix i que no poden aconseguir el botí desitjat, passen a l'acció i l'intenten ofegar agafant-lo del coll amb el 'mataleón'. Ara mateix no consta cap denúncia o si més no, cap denúncia que oficialment els Mossos hagin pogut relacionar amb aquest cas i aquest vídeo que acompanya la notícia. 

Detinguts

Tot i que no hi ha denúncia, els Mossos d'Esquadra ja han pogut trobar els dos lladres, que han estat detinguts aquest diumenge al vespre. Un va ser arrestat per una patrulla de la policia catalana, de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) i l'altre per agents de paisà de la comissaria de Ciutat Vella, especialistes amb aquesta mena de lladregots.

Tècnica per robar 

La tècnica d'aquests dos lladres, que fonts no oficials de la policia catalana asseguren que són originaris del nord d'Àfrica i amb antecedents per robatoris amb violència a Barcelona, és l'habitual. Els lladres intenten cometre un robatori amb poca violència, però si la víctima s'hi resisteix, actuen amb més violència per fer-se amb el botí, sigui el mòbil, el rellotge, la cartera o la bossa de mà. Les imatges demostren, de nou, el descontrol, a escala de seguretat, que es viu a la capital de Catalunya.