Just avui fa una setmana que ningú sap res de les nenes Anna i Olivia, les dues menors d'edat que, segons sembla, han estat segrestades pel seu pare, a Tenerife. Set dies sense notícies de les dues nenes i les notícies, ara per ara, no semblen bones.

El pare va amenaçar a la mare, quan les va raptar, que no les tornaria a veure, però de moment, no hi ha cap novetat en la investigació. La policia busca a l'home i a les dues nenes per Espanya però també internacionalment. Aquest cap de setmana s'ha dictat una ordre de crida i cerca internacional per poder-lo detenir si se'l detecta fora de l'Estat espanyol.

Barco Tenerife Anna Olivia Tomás / EFE

La Guàrdia Civil va escorcollar casa de Tomás i també el vaixell, on hi va trobar la sang / EFE

Bones notícies: la sang és d'ell i va treure diners

Però no tot són males notícies. Si bé les alertes van saltar quan es va saber que al vaixell del pare, Tomás Gimeno, s'hi havia trobat sang, que podia ser de les dues menors, ara la Guàrdia Civil ha pogut aclarir que no es tracta de restes biològiques de les nenes sinó d'ell.

Niñas Tenerife

Anna i Olivia, les dues nenes segrestades pel seu pare, en una foto recent / ElCaso.cat

També hi ha un altre fet que segons els investigadors pot indicar que l'home no té intenció de matar-se ni fer mal a les nenes. Gimeno va retirar 50.000 euros, un fet que fa pensar que potser els volia per fugir i que ho tenia tot plantejat.

En un primer moment, sense aquestes dues dades, la Guàrdia Civil treballava amb la pitjor de les hipòtesis, tenint en compte els antecedents violents de l'home.

Una setmana sense ni rastre de les nenes

Tot i això, que podria obrir una finestra d'optimisme, les dues nenes encara no han aparegut i la recerca segueix per terra, mar i aire una setmana després de ser vistes per últim cop.

Les fotos de les dues menors d'edat, les filles de Gimeno, són a totes les comissaries d'Espanya, però ara per ara sembla que s'hagin fos. Les investigacions de la Guàrdia Civil ara se centren entre el sud de Tenerife i també en col·laboració amb la policia del Marroc.