Fa una setmana que una jove de 23 anys i nacionalitat finlandesa apareixia morta a la comissaria de Fuengirola, a Màlaga, on havia estat detinguda per una forta discussió amb la seva sogra. Ara, el seu cadàver segueix a la morgue perquè després de morir es va detectar que era positiva en covid, la qual cosa ha impossibilitat l'autòpsia. Així, la seva mort en estranyes circumstàncies continua sense resoldre, mantenint incògnites com la causa de la mort i les possibles negligències que la van facilitar. Això és tot el que se sap fins ara.

Una jove de 23 anys morta en comissaria fa una setmana

En la informació avançada pel Diario Sur, la noia moria dilluns passat als 23 anys i les alarmes van saltar quan agents de la policia que la custodiaven la van trobar inconscient al calabós en el qual estava tancada, tirada al costat de la porta. Malgrat els intents per reanimar-la manualment -no hi ha desfibril·lador a la comissaria- i a la trucada als serveis d'emergències, que van tardar mitja hora a arribar, només es va poder certificar la seva mort.

Fuengirola / Viquipèdia
La jove va morir fa una setmana a Fuengirola / Viquipèdia

En aquestes estranyes circumstàncies i estant sota custòdia policial, és primordial conèixer tots els detalls dels fets, una cosa que va encarregar el Jutjat d'Instrucció número 3 de Fuengirola, a càrrec del cas, i que s'hauria d'esbrinar amb les proves forenses, en concret, l'autòpsia. Tanmateix, aquest és el principal obstacle per saber què va passar: el cadàver de la jove té covid i no se li pot practicar la necròpsia.

Sense autòpsia i morta en estranyes circumstàncies

L'única part del protocol que es va poder dur a terme van ser les primeres anàlisis, en les quals es va detectar el coronavirus al cadàver, i una setmana després, continua sense saber-se com va morir la jove finlandesa, que havia estat traslladada a dependències policials després d'una forta discussió amb la mare de la seva parella, segons detalla el Diario Sur. Després de la seva detenció, s'ha pogut saber que va ser traslladada a un centre mèdic per a la seva observació i en les mateixes anàlisis s'ha pogut determinar també que en el seu organisme hi havia substàncies estupefaents, encara que no es pot saber si van ser els causants de la seva mort.

Cadàver dipòsit de cadàvers Instituto Medicina Legal / Europa Press
El seu cadàver porta una setmana en la dipòsit de cadàvers / Europa Press

És per això que, després d'una segona PCR que se li practicarà en els pròxims dies, s'espera poder aclarir les causes de la mort, mentre el cadàver segueix en l'Institut de Medicina Legal de Màlaga. El mateix mitjà indica que, segons el resultat, es podran prendre diferents mesures per resoldre el cas. En cas de continuar sent positiu, el jutjat de Fuengirola planteja la possibilitat que les restes de la jove finlandesa siguin traslladades a l'Hospital Reina Sofía de Córdoba, on compten amb els mitjans necessaris per realitzar una autòpsia a una persona amb covid.

Una altra macabra troballa ha tingut lloc avui en Lloret de Mar, on els Mossos d'Esquadra han descobert un home penjat en una urbanització de la localitat. Tot apunta que abans de matar-se ha assassinat la seva dona i a la seva filla, que han estat trobades, tal com ha sabut ElCaso.cat, mortes -presumptament amb una destral- i cobertes amb llençols al llit.