La Guàrdia Civil encara no ha pogut identificar la noia jove que va aparèixer morta surant davant de la costa del Masnou (Maresme) dimarts, 13 de juliol, a primera hora del matí. Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts de la policia, es tracta d'una noia d'entre 25 i 30 anys i amb trets asiàtics.

Quan va ser trobada al mar anava amb un vestit de platja, tot i que no era ben bé un banyador, com s'havia informat en un primer moment. No es tracta d'un biquini o un banyador de natació, és com un vestit curt, d'estil platja, segons han explicat des de la Guàrdia Civil a aquest mitjà.

Sense documentació

Tot i que anava vestida, la noia no portava documentació a sobre, un fet que, evidentment, en complica la seva identificació. El que sí que han pogut confirmar els investigadors de la Policia Judicial del port del Masnou és que la noia no presentava signes de violència exterior, tot i que l'autòpsia haurà de servir per confirmar com va morir.

La Guàrdia Civil ha creuat les poques dades que es tenen de la noia amb les bases de dades de desapareguts i ara per ara no s'ha trobat cap coincidència. Tampoc ningú ha trobat a faltar la noia o n'ha informat la policia, de moment.

L'avís de la troballa la va fer Salvament Marítim abans de les 12 del migdia. Amb la col·laboració de la Creu Roja, la Guàrdia Civil va traslladar el cadàver fins al port, on es va fer l'aixecament del cadàver amb el jutjat de guàrdia de Mataró.

Cadàvers sense identificar

Si la Guàrdia Civil no pot acabar identificant la noia, quedarà pendent com un més dels No Name que no s'han pogut identificar els darrers anys a Catalunya. Entre d'altres, un noi que va aparèixer amb un cinturó de pedres a Lloret de Mar i una noia penjada en un galliner de Sant Julià de Ramis. Fa pocs dies la policia francesa va demanar col·laboració als Mossos per aclarir el crim d'una prostituta que parlava català al sud del país gal.

Més ofegats a les platges catalanes

Dos homes de 69 i 70 anys van morir a final de la setmana passada a conseqüència de l'ofegament greu que havien patit un dia abans a la platja de Gavà (Baix Llobregat). El socorrista de la platja va trucar al 112 cap a les 12.15 hores indicant que hi havia hagut dos homes que s'estaven banyant a l'aigua a pocs metres de distància l'un de l'altre i que alguns testimonis havien vist com tenien problemes per sortir-ne.

Entre els socorristes i els banyistes que hi havia els van poder treure de l'aigua però inconscients. Els van començar a fer les maniobres de reanimació, que va continuar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els dos banyistes van ser traslladats amb vida als hospitals, però van acabar morint l'endemà