Són dos cadàvers sense nom. Des de l'estiu de l'any 2018 que la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, de manera paral·lela, treballen per identificar dues persones, un noi i una noia, que van aparèixer, sense vida, a la zona de Girona. De moment, tot i els esforços dels dos cossos policials, ningú ha sabut trobar o donar cap pista que pugui ajudar a posar nom i cognoms als dos joves.

El noi, de fisonomia estrangera, va aparèixer el 22 de juliol del 2018 al mar, a Lloret de Mar, tal com va informar ElPuntAvui. La noia, tal com va avançar la SER, va ser trobada el 4 d'agost de 2018 en un galliner de Sant Julià de Ramis.

Tres anys sense saber qui són els cadàvers

Gairebé tres anys després, els reportatges fotogràfics que van fer els investigadors de la policia catalana i de l'Institut Armat no han servit de res. Sense cap indici de criminalitat en la mort dels dos, la policia només pot esperar que algú els trobi a faltar i pregunti per ells. Però cap de les denúncies fetes de persones desaparegudes lliguen amb la descripció dels dos cadàvers trobats a la Selva i al Gironès.

Més enllà que els dos semblen estrangers, la proximitat de les dates de les troballes i de la proximitat geogràfica, no hi ha cap indici que pugui relacionar les dues persones, tot i que les investigacions són paral·leles i les porten dos cossos policials diferents.

La noia del galliner de Sant Julià de Ramis

Els Mossos d'Esquadra proven d'esbrinar qui és la noia que va aparèixer el migdia del 4 d'agost del 2018 penjada al galliner de can Ciurana, a Sant Julià de Ramis. Una porta tancada des de feia temps s'havia obert i els dos gossos de la casa es van tornar bojos. Els propietaris, en obrir la porta del galliner, es van espantar amb el que van veure. Una noia jove que no tenien ni remota idea de qui era estava penjada d'una corda d'un dels cairats.

Dona Morta / SER Catalunya

Imatge de la dona que van trobar penjada en un galliner de Sant Julià de Ramis / SER

La noia, de menys de 35 anys, era morena, de cabells rossos, mitja cabellera arrissada i no portava cap mena de documentació que hagués fet més fàcil la feina als policies que tenien la missió de saber qui era. A la butxaca portava quatre duros i tampoc duia a sobre cap joia per ajudar a identificar-la. Tot i que els Mossos van referenciar un tatuatge amb la paraula "èxit" en hebreu en un braç, aquesta pista tampoc va servir per arribar fins a saber qui era la noia. Tampoc les ressenyes dactilars van servir de res.

Ni els propietaris de la masia ni cap dels pagesos de la vora havien vist abans aquella dona i ningú mai l'ha reclamat. La difusió de la fotografia de la dona pot ajudar a desencallar el cas. Mentrestant, el cos de la No Name reposa a la fossa comuna del cementiri de Girona.

Un noi carregat de pedres mort al mar, a Lloret

Pocs dies abans de la macabra troballa de Sant Julià de Ramis, la Guàrdia Civil havia trobat el cadàver d'un home al mar. Agents de l'Institut Armat, els que tenen la competència en la investigació judicial al mar, van trobar el dia 22 de juliol de 2018 el cos del jove a la cala Boadella de Lloret de Mar.

zoom noi mort lloret

Primer pla del jove trobat mort al mar, a Lloret de Mar, l'any 2018 / GC

Es tracta d'un home de nacionalitat estrangera, jove, d'un metre vuitanta d'alçada aproximadament, amb cabell curt entre ros i roig, amb entrades als laterals del front i caucàsic. Va ser la Guàrdia Civil qui el va treure del mar i en va començar les investigacions per aclarir qui era, però a dia d'avui encara no ho han aconseguit.

Ni l'ADN ni les empremtes dactilars van servir per poder-lo identificar: no constava en cap arxiu policial ni tampoc en cap registre de persones desaparegudes. Els investigadors de la Guàrdia Civil i les proves forenses van confirmar que no presentava signes de criminalitat. L'home va aparèixer amb una armilla carregada de pedres, un fet que va ajudar a confirmar que es tractava d'un suïcidi. Una de les darreres diligències que va autoritzar el jutjat de Blanes que porta la investigació va ser autoritzar la publicació de la fotografia de l'home per ajudar a saber qui és.

noi mort lloret

L'home portava pedres per enfonsar-se / GC

La parella sense nom, tres anys després

Ni la No name femenina ni el No name masculí han tingut sort. Gairebé tres anys després d'aparèixer morts encara ningú sap qui són. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil mantenen obertes les investigacions a l'espera que la col·laboració ciutadana pugui ajudar a aclarir qui són.