Aquest matí la Guàrdia Civil ha localitzat el cadàver d'una noia jove davant de la platja del Masnou, al Maresme. L'avís l'ha donat un equip de Salvament Marítim després de rebre l'avís, pocs minuts abans de les dotze, d'un ciutadà de la troballa d'un cadàver flotant al mar, davant de la costa del Masnou.

Una embarcació de la Guàrdia Civil s'ha desplaçat fins a la zona que havia marcat Salvament Marítim i amb la col·laboració d'un vaixell de Creu Roja han traslladat el cos sense vida al port del Masnou. Segons les informacions facilitades per la Guàrdia Civil, es tracta d'una noia jove que anava amb banyador

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil s'ha traslladat al port per iniciar les investigacions per poder identificar a la víctima i poder aclarir els motius de la mort de la jove. En les tasques d'investigació s'hi ha sumat també una patrulla de la base de Premià de Mar.

Investigació per identificar i aclarir com ha mort

El jutge de guàrdia de Mataró ha autoritzat l'aixecament del cadàver a l'espera de les proves forenses i també dels avenços en la investigació que han de fer els agents de la Guàrdia Civil que han assumit el cas. Ara mateix es treballa per poder-la identificar, posar-li nom i cognoms, i aclarir com ha mort.

Que la noia porti banyador fa pensar als investigadors, en aquesta fase inicial de les diligències, que pot haver mort ofegada. En una primera inspecció del cos no sembla que la dona tingui ferides o evidències de criminalitat al cos i no ha transcendit quant de temps pot portar sense vida.

La Guàrdia Civil té el control i la competència de la investigació de fets penals i la troballa de cadàvers al mar, també a Catalunya, tot i l'activació fa poques setmanes de les patrulles de la Policia Marítima dels Mossos d'Esquadra.

Sí que es col·labora amb la policia catalana per intentar identificar, amb les denúncies de desaparició, a la persona trobada morta al mar.

Trobat el cadàver del jove del pantà de Siurana

Aquest dilluns els Bombers de la Generalitat de Catalunya van trobar el cos del jove Nico, de 29 anys i veí de Prades, que des de divendres estava desaparegut al pantà de Siurana, al Priorat. L'home va entrar a l'aigua per buscar una pilota del seu gos i ja no en va sortir.

Durant aquests dies unitats d'elit dels Bombers i dels Mossos d'Esquadra han fet la recerca del jove, i aquest dilluns a la tarda es va confirmar que s'havia trobat un cadàver. La policia catalana va confirmar que era el cos del jove desaparegut.

Un binomi del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic dels Bombers de la Generalitat va trobar el cos a una profunditat d'11 metres i a 30 metres de distància de la vora del pantà.

La recerca es va fer en un entorn de zero visibilitat, amb un fons amb gran relleu i caigudes de fins a 35 metres de fondària i amb gran abundància de vegetació aquàtica. La troballa del cos s'ha fet en un punt desplaçat a més de 10 metres d'allà on assenyalaven els testimonis.