Commoció a Utrera (Sevilla) per la mort d'una adolescent de 17 anys: ha perdut la vida després d'una cirurgia a Istanbul (Turquia): s'ha fet una reducció d'estómac, l'operació s'ha complicat i ha acabat morint, uns fets que estan sent investigats. 

La protagonista d'aquesta tràgica notícia és una menor de 17 anys i veïna d'Utrera que havia viatjat a la capital de Turquia per fer-se una operació per reduir la grandària de l'estómac, una cirurgia amb la qual es pot aconseguir una reducció del 20% d'aquest òrgan i, en conseqüència, reduir la ingesta de menjar, ja que s'aconsegueix la sensació de sacietat abans.

La víctima, que respon a les inicials M.P.M. i els seus pares van viatjar fins a Istanbul per fer aquesta operació, aparentment, senzilla. No obstant això, el que havia de ser una simple cirurgia, es va acabar convertint en un infern. 

Negligència mèdica a la reducció d'estómac

Per culpa d'una negligència mèdica, li van tallar la melsa, que és un òrgan que es troba molt a prop de l'estómac que forma part del sistema immunitari i que és l'encarregat de prevenir infeccions. De cop i volta, la jove va començar a perdre molta sang i, per aquest mateix motiu, li van haver de fer una transfusió. 

Hospital / Pixabay

Una menor de 17 anys i veïna d'Utrera (Sevilla) ha mort després de fer-se una reducció d'estómac a Istanbul (Turquia)  / Pixabay

La menor de 17 anys va acabar morint després de l'operació

Durant la transfusió, es va infectar i, com que tenia la melsa danyada, el seu cos no va poder combatre-la i va acabar morint el diumenge a la capital de Turquia, uns fets que van causar gran commoció a tot arreu, sobretot al seu poble, ja que era una persona molt coneguda i estimada. Turquia ha autoritzat la repatriació del cos per tal que la seva família pugui donar-li sepultura.

Una veïna d'Alcantarilla va morir per culpa d'una cirurgia estètica fa dos mesos

Malauradament, no és la primera vegada que una dona mor per una complicació en una cirurgia. Fa dos mesos, una veïna d'Alcantarilla (Múrcia) va morir en una circumstància similar: es va fer una lipoescultura i, després de passar un mes ingressada a l'UCI amb un pronòstic molt greu, va acabar perdent la vida. El metge que la va operar està denunciat per homicidi per imprudència greu i hi ha una investigació oberta per esbrinar què va passar al quiròfan.

El cas de la Sara es repeteix a Lleida: demanen presó per a un cirurgià que ha deixat una dona discapacitada

A Lleida, aquest dimecres ha començat un judici contra un metge que, fa set anys va cometre una presumpta negligència a una pacient, que es va fer una operació. En aquest cas, la dona no va morir, però la lipoescultura li va provocar danys físics i psicològics. Té estrès posttraumàtic i s'ha vist obligada a deixar de treballar. Per aquest mateix motiu, el presumpte autor dels fets es podria enfrontar a una condemna de fins a tres anys de presó.