Fa un mes es va viralitzar el cas de la Sara, una dona de 39 anys que va morir després de fer-se una operació estètica. A Lleida, fa uns anys es va viure una situació similar per la mateixa cirurgia. En aquest cas, la pacient no va morir, però li han quedat greus seqüeles: ha quedat discapacitada per culpa de la lipoescultura i ha denunciat el metge que la va operar, que es podria enfrontar a penes de fins a 3 anys de presó.

Els fets van passar el 2015 i tot va començar quan la pacient va acudir al cirurgià plàstic I.F.S. per fer-se una abdominoplàstia, que és una operació estètica que consisteix a modelar l'abdomen extraient el greix de la zona a través d'una liposucció. Set anys després dels fets, aquest dimecres, comença el judici contra el metge que la va operar.

En el postoperatori tot es va començar a complicar

El que havia de ser una operació senzilla, es va acabar convertint en un infern per la pacient. La dona es va adonar que alguna cosa no anava bé en el postoperatori, ja que va estar ingressada a l'hospital durant molts dies, però no cicatritzava bé i el seu cos va començar a fer necrosi a la zona de l'operació.

"Ferida oberta i infectada"

A tot això se li ha de sumar un mal de panxa molt agut, que va provocar que el mateix metge que la va operar hagués de tornar a fer-li una intervenció per veure si millorava, però tot va anar a pitjor: dues setmanes més tard va haver de tornar a ingressar en una clínica, on va estar 10 dies ingressada, amb una "ferida oberta i infectada", segons explica el diari Segre.

La víctima ha quedat discapacitada per culpa de l'operació

Arran de l'operació, a la víctima li han quedat seqüeles tant físiques com psicològiques. Per si no fos poc, també li han quedat cicatrius a la zona de l'operació i aquesta situació li ha provocat estrès posttraumàtic, segons explica la defensa, que assegura que la víctima té un grau de discapacitat superior al 33% i que ha quedat incapacitada permanentment per la seva feina fruit de l'operació.

Demanen una condemna de tres anys de presó pel cirurgià de Lleida

Per aquest mateix motiu, demana una condemna de tres anys de presó, una inhabilitació de quatre anys i una indemnització de 285.000 euros a la víctima. En canvi, Fiscalia demana que la condemna sigui de sis mesos de presó i que li pagui una indemnització 220.900 euros. L'acusen d'un  delicte de lesions per imprudència greu i mala praxi

Sara Gómez / Change.org

La Sara és una dona que va morir després de fer-se una lipoescultura. A Lleida aquest dimecres jutjaran un home per uns fets similars, tot i que la víctima, en aquest cas, no va morir / Change.org

Una situació molt similar a Cartagena amb una víctima mortal

Fa dos mesos es va viure una situació molt similar a Cartagena (Múrcia). La Sara era una dona de 39 anys que, a finals del 2021 es va fer una lipoescultura. Va estar un mes ingressada a l'UCI fruit d'aquesta operació i va acabar morint. La seva família ha denunciat el cirurgià que la va operar per un homicidi per imprudència greu, uns fets que van causar gran commoció a Alcantarilla (Múrcia), que era on vivia aquest agent immobiliària.