La Brooke era una adolescent de 16 anys que ha mort per inhalar el vapor d'un desodorant a Austràlia. Ho va fer perquè pensava que, d'aquesta manera, aconseguiria reduir l'ansietat. Va ser la seva mare qui va trobar el cadàver de la nena a l'habitació, amb el cos ple de balus per culpa dels aerosols del desodorant.

Els fets van passar el mes de febrer a Nova Gal·les del Sud (Austràlia), però la tràgica notícia ha transcendit recentment. La víctima era una noia de 16 anys i es deia Brooke Ryan, que feia temps que patia problemes d'ansietat, que en els darrers dos anys, per culpa del confinament de la covid, s'havien agreujat.

La noia va inhalar desodorant per reduir la seva ansietat

El 3 de febrer, la Brooke va patir un atac d'ansietat i, per intentar calmar-la, va inhalar desodorant d'aerosol, una pràctica molt perillosa. La mare va entrar a l'habitació i va veure que hi havia el cadàver de la seva filla ple de blaus, provocats, per culpa d'inhalar els aerosols.

La Brooke era una persona molt coneguda i molt estimada a Nova Gal·les del Sud. Era una gran esportista i li encantava jugar a bàsquet. Volia estudiar per treballar com a advocada, psicòloga o maquilladora. 

"El primer que faig quan em desperto és pensar en ella i quan vaig a dormir, també"

"El primer que faig quan em desperto és pensar en ella i quan vaig a dormir, també. Cada dia és un malson", explica la mare de la víctima al diari australià Sydney Morning Herald, on també ha explicat la perillositat dels aerosols i la manca de regulació que hi ha, ja que en el pitjor dels casos, tal com ha passat a la seva filla, poden ser mortals.

Brooke Ryan / Archivo
Brooke Ryan era una adolescent de 16 anys que ha mort per culpa dels aerosols: estava intentat calmar un atac d'ansietat inhalant el vapor del seu desodorant a Nova Gal·les del Sud (Austràlia) / Arxiu

Principals símptomes d'intoxicació per aerosol

Els principals símptomes d'intoxicació per aerosol són: dificultats per respirar correctament, tos, mal de panxa, vòmits, nàusees, tremolors i convulsions. El que cal fer en cas de patir una intoxicació per aerosol és provocar-se el vòmit sempre que la víctima estigui conscient i, immediatament, alertar a Emergències.

L'agònic rescat d'una família excursionista: veu morir el seu pare i el seu germà petit en una allau

Aquest no ha estat l'únic succés tràgic a Oceania en les darreres setmanes. El mes passat, una excursió familiar a les muntanyes de Sidney (Austràlia) va acabar amb dues víctimes mortals: un pare i el seu fill de 9 anys. La mare va quedar greument ferida i l'única supervivent que va quedar il·lesa és la filla gran, una adolescent de 15 anys que va explicar detalladament l'infern que va viure.​