Un noi de 19 anys ha estat detingut per robar per tercera vegada en una setmana un microbús de l’estació d’autobusos de Ferrol. El jove, que no té carnet de conduir, va ser interceptat el dijous a la tarda mentre conduïa un d’aquests vehicles per un agent fora de servei de la Policia Local de Narón, que va alertar els seus companys de la Policia Local de Ferrol perquè enviessin una patrulla. El jove va acabar arrestat, però el jutge ja l’ha deixat en llibertat.

Va robar tres microbusos durant tres dies seguits

La detenció de dijous va venir després que ja hagués estat detingut el dimecres per robar un altre autobús d’aquestes característiques. En aquella ocasió va tenir un accident amb un cotxe aparcat i va fugir del lloc, però va ser arrestat poc després. Ja el coneixen. Un dia abans, el dimarts, havia fet el mateix: robar un microbús, de la mateixa marca i al mateix lloc, l’estació d’autobusos de Ferrol.

El jove es va aprofitar del fet que el vehicle tenia les claus posades per pujar a ell i endur-se’l. Durant la matinada, es va dedicar a recórrer diferents localitats de la Corunya portant gent a les discoteques. Un d’aquests usuaris ha explicat a Europa Press que el detingut va aparcar el vehicle de transport a l’esplanada d’una coneguda discoteca de la zona. Allà va arribar a recollir un grup de set persones que estava esperant un taxi i es va oferir a portar-los fins a casa. Segons va assegurar el noi a alguns dels seus clients, tenia el microbús perquè el seu pare era el propietari de la companyia d'autobusos.

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Ferrol en funcions de guàrdia va decretar la seva posada en llibertat aquest divendres sense que es prengués cap mesura cautelar, segons ha informat el Tribunal Superior de Xutiza de Galicia (TSXG). Tot i això, el jove, veí de la localitat de Neda, continua sent investigat per un delicte de furt d’ús de vehicle de motor.