La Guàrdia Civil ha detingut un home de 58 anys acusat del robatori d’un cotxe a la localitat càntabra de Valdáliga. Un vehicle que poc després el va deixar tirat en quedar-se sense gasolina quan circulava per l’Autovia del Cantàbric, a l’altura de la població asturiana de Buelna, pertanyent al municipi de Llanes, a uns 30 quilòmetres del lloc del robatori. El lladre va optar per deixar abandonat el cotxe al voral de la carretera i va intentar fugir camp a través.

Els fets van tenir lloc el passat 2 de novembre al voltant de les 11.30 hores, quan una patrulla de trànsit va ser avisada per un conductor que circulava per l’A-8 sobre un vehicle sospitosament aturat al voral de l’autovia sense cap ocupant al seu interior. Quan els agents van ficar la matrícula a la base de dades, van comprovar que feia molt poca estona que s’havia denunciat el seu robatori a la zona limítrof de Cantàbria.

El cotxe que havia robat es va quedar sense gasolina i el va deixar abandonat

La central de trànsit COTA va activar diverses patrulles de la Guàrdia Civil que estaven actuant a la demarcació. Un equip d’Atestats va localitzar un home en actitud sospitosa que s’intentava amagar entre uns arbustos en una zona propera a l’antiga carretera nacional N-634. En un primer moment, el presumpte autor del robatori va presentar una mica de resistència a l’hora de la seva identificació. Posteriorment, els investigadors van poder conèixer que l’home havia robat el cotxe aquella matinada i havia conduït fins a quedar-se sense gasolina, deixant el vehicle abandonat al voral i fugint a peu camp a través.

El detingut és un home de 58 anys, natural de Granada i sense cap domicili conegut. Compta amb un llarg historial d’antecedents per tot el territori espanyol, molts d’ells relacionats amb robatoris a habitatges, a més d’un assenyalament pels jutjats de Granada. Està acusat d’un robatori de vehicle de motor.  La Guàrdia Civil va retornar el cotxe sostret al seu legítim propietari.