L'oficina del Banc Sabadell situada a l'avinguda de Matadepera de Sabadell ha estat l'escenari d'un intent d'atracament que ha acabat frustrat per l'actuació heroica d'un noi senegalès que va aconseguir aturar el robatori i reduir el lladre fins que els Mossos d'Esquadra van arribar i el van poder detenir. Els fets van tenir lloc el passat dilluns, quan passaven pocs minuts de les vuit del matí i la sucursal acabava d'obrir les portes. Un home, amb una caputxa i una mascareta, va entrar armat amb un ganivet amb la intenció de cometre l'atracament. El lladre es va apropar al taulell on hi havia el treballador i va demanar-li que li donés els diners davant l'estupefacció de la resta de persones que hi havia a l'interior de l'oficina. De fet, una d'elles va poder gravar en vídeo el moment amb el seu telèfon mòbil.

Un heroi anònim

En les imatges en vídeo es pot veure com un noi que hi ha al seu costat, s'abalança sobre el lladre i forceja amb ell per treure-li el ganivet i desarmar-lo. Finalment, el pot reduir i el llençar a terra, aconseguint-lo immobilitzar amb l'ajuda d'altres persones mentre avisen als Mossos d'Esquadra. Un cop la policia catalana va arribar, el lladre va ser detingut. Els investigadors creuen que, per com va actuar, no es tracta d'un delinqüent habitual en aquest tipus de robatoris.

El cap de la comissaria dels Mossos de Sabadell ha quedat amb el noi que va aconseguir reduir el lladre durant la setmana vinent per agrair-li la feina en nom de la policia catalana. Aquest nou heroi de barri és un jove senegalès que fa poc que ha arribat a Catalunya i no parla ni català ni castellà. De fet, en el moment de l'atracament era a l'entitat bancària per obrir el seu primer compte corrent al país després d'aconseguir trobar feina.