Quatre excursionistes que aquest diumenge feien una ruta de muntanya al paratge pirinenc Gra de Fajol, prop del refugi d'Ulldeter, a la localitat de Setcases, al Ripollès, s'han vist sorpresos per una petita allau de neu pols. Tres d'ells han pogut evitar-la i sortir-ne indemnes, però el quart s'ha vist arrossegat per la neu i ha quedat atrapat de cintura cap avall. Segons han explicat els Bombers de la Generalitat, els fets han tingut lloc quan passaven pocs minuts de dos quarts de deu del matí i ràpidament s'han activat els serveis d'emergència per poder rescatar-lo.

Tot i això, quan els Bombers han arribat al lloc on s'havia produït l'allau, el noi havia estat ja auxiliat pels seus companys d'excursió, que l'havien aconseguit treure de dins la neu. La víctima és un veí del Prat de Llobregat de 18 anys que només ha patit unes contusions i es troba ferit lleu. Tot i això, ha hagut de ser traslladat en un helicòpter medicalitzar del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona perquè tenia dificultats per caminar.

Diversos excursionistes rescatats pels Bombers aquest cap de setmana

A més del rescat de l'excursionista atrapat per l'allau a Setcases, els Bombers de la Generalitat han hagut de fer diverses actuacions més per rescatar excursionistes accidentats. Cap a dos quarts d'onze del matí d'aquest diumenge, el GREU ha hagut d'evacuar un home de 30 anys que participava en una cursa de muntanya a Vilaverd i ha resultat ferit al turmell. D'altra banda, també han hagut d'auxiliar una dona de 52 anys que ha resultat ferida al genoll mentre feia una excursió per l'estany de Contraix, a la Vall de Boí. A banda d'això, també va col·laborar dissabte a la nit amb els Bombers de la Diputació de Castelló en la recerca de set excursionistes que es van perdre mentre feien barranquisme a prop de la Font del Bassiot, a la Sénia.